Skip to content

Comunicat de presă: Liviu Negoiță își face campanie electorală din fonduri publice

12/04/2012

Robert Negoiță, co-președintele USL Sector 3, a declarat astăzi, 12 aprilie, într-o conferință de presă, că va depune o plângere penală la DNA împotriva Primarului Sectorului 3, Liviu Negoiță și că va sesiza și Curtea de Conturi, pentru utilizarea fondurilor publice ale Primăriei în scopuri electorale. La conferința de presă a participat și co-președintele USL București, doamna Ecaterina Andronescu.

Liviu Negoiță a utilizat fondurile publice, adică taxele și impozitele plătite de cetățenii din Sectorul 3, în scopul promovării sale electorale. În apropierea sărbătorilor de Paște, acesta a comandat distribuția unor tichete valorice (cheque de services), adevărați fluturași electorali, având însă o valoare de 10 lei fiecare. Tichetele au fost distribuite prin intermediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) din cadrul Primăriei Sectorului 3. Pe copertă apare chipul lui Liviu Negoiță, ca să se știe cine a dat banii, să nu existe niciun dubiu. Întreaga acțiune este definită prin sloganul cinic: ”Avem nevoie unii de alții”. În traducere: ”Eu vă dau tichete, vă dau bani, voi îmi dați voturi”. Banii nu sunt însă ai lui Liviu Negoiță, ci chiar ai celor care au primit tichetele, sunt ai cetățenilor, care astfel au fost mituiți. “Este inadmisibil. Pe banii publici, pe banii cetățenilor, Liviu Negoiță își face campanie electorală in Sectorul 3. Este o chestiune ilegală să îți faci campanie pe bani publici”.

În calitate de reprezentant al administraţiei publice locale, Liviu Negoiță a intervenit pe piața liberă, orientând cetățenii către clienții săi politici. Pe lângă tichete, beneficiarii ajutorului social au primit și o listă cu 250 de unități comerciale din sector, de unde pot face cumpărături. Ceea ce l-a interesat pe Liviu Negoiță, prin înşelăciune, a fost să aducă profit clienților săi politici din sectorul 3, firmelor sale de partid. “Oamenii nu au voie sa meargă în magazinele mari unde marfa e ieftină, îi trimite la buticuri, acolo unde prețurile sunt mai mari, pentru simplul motiv că fac parte din clientela politică a dumnealui”. Pe de o parte, Liviu Negoiță le creează cetățenilor din Sectorul 3 iluzia că primesc un ajutor; pe de altă parte, îi trage pe sfoară, asigurându-se că firmele sale de casă fac profit în perioada Paștelui.

Prin faptele comise, primarul Liviu Negoiță încalcă prevederile Codului Penal, Legea Concurenţei nr. 21/10 aprilie 1996 republicată, Legea nr. 334/17 iulie 2006 privind finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale, Legea 67/2004 actualizată privind alegerea autorităţilor administraţiei publice locale şi multe alte acte normative.

Președintele interimar PSD București, Ecaterina Andronescu, a adăugat că astfel de lucruri, precum cele prezentate în conferința de presă de astăzi, se întâmplă și la primăriile altor sectoare, dar “este timpul ca oamenii să afle că venim cu o altfel de politică și pentru sectoarele Bucureștiului și pentru țară”. În același timp, co-președintele USL București, și-a exprimat sprijinul pentru candidatul USL la Primăria Sectorului 3, Robert Negoiță: “Îl însoțesc pentru că vreau sa îl susțin în toate demersurile pe care le face în Sectorul 3. Este un foarte bun manager și a dovedit acest lucru, în al doilea rând are o abordare tipic social democrată, se apropie de oamenii cu probleme și încearcă să vină cu ceea ce poate, inclusiv cu resursele proprii în sprijinul lor”.

În finalul conferinței, co-președintele USL Sector 3, Robert Negoiță, le-a urat tuturor cetățenilor Sectorului 3 să aibă sărbători de Paște fericite și liniștite!

Uniunea Social Liberală Sector 3

No comments yet

Leave a comment