Skip to content

Primarul Sectorului 3, Liviu Negoiță, chemat la DNA

12/04/2012

Ieri procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au aşteptat pe Liviu Negoiţă, Primarul sectorului 3, să dea explicaţii despre mai multe contracte „dubioase” ale Primăriei, câştigate bineînţeles de firmele de casă ale edilului sau de alte firme binecunoscute ca fiind clientelă PDL.

Capul de afiş al investigaţiei procurorilor este celebrul contract în valoare de 110 milioane de euro, bani alocaţi acum trei ani unei asocieri de firme. La prima licitaţie cele patru firme asociate au câştigat contractul însă, după contestaţie autorităţile au decis să anuleze această licitaţiei pe motiv că atribuirea era ilegală. Ei bine, ca nu cumva să scape potul cel mare din mână, Primăria a făcut în aşa fel încât după doar trei zile, a organizat o altă licitaţie şi, fără să surprindă pe nimeni, a dat cei 110 milioane de euro tot acelorlaşi firme.

Întreaga afacere a fost luată la bani mărunţi de Comisia Europeană. Cum aceştia nu sunt coruptibili, raportul final al europenilor demonstrează că atribuirea acestui contract miroase de la distanţă a „licitaţie cu dedicaţie” pentru acele firme. În caietul de sarcini au fost observate mai multe criterii subiective care avantajau doar această asociere şi închideau toate posibilităţile altor firme de a executa lucrările. Deoarece acest mecanism nu este nici democratic, nici obiectiv, nici folositor oamenilor, ci doar un alt tun dat de Liviu Negoiţă, Comisia Europeană va lua măsuri drastice.

Astfel, România ar putea fi condamnată la Curtea de Justiţiei a Uniunii Europene sau ar putea primi o amendă imensă. Presa din România a evidenţiat de nenumărate ori modul în care banii cetăţenilor din sectorul 3 se voalitizează în contracte care nu aduc beneficii cetăţenilor. Vă aduceţi aminte, de exemplu, preţul astronomic plătit pentru băncile din parcuri sau coşurile de gunoi, de faptul că Liviu Negoiţă a dat anul trecut 23% din buget doar pentru întreţinerea spaţiului verde, un procent astronomic şi care nu se regăseşte în realitate. Aţi observat cu ochii dumneavoastră de câte ori se schimbă bordurile, locurile de joacă au preţ chiar şi de zece ori mai mare decât preţul normal al pieţei… etc.

Sper ca DNA-ul să îşi facă treaba şi să vadă ilegalităţile acolo unde comisarii europeni deja le-au văzut, iar pe urmă judecătorii să aplice legea.

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: