Skip to content

Batranetea nu e o vina

18/03/2015

Cand suntem copii, ii iubim pe batrani pentru ca stiu sa se joace frumos: au rabdare, ne fac toate poftele si, prin povestile lor, ne ajuta sa cunoastem lumea pas cu pas.

Cand suntem copii, doar ei si noi stim sa ne bucuram de lucrurile marunte – noi nu le-am cunoscut inca pe cele “mari”, iar ei au inteles, dupa o viata, ca nu acestea te fac fericit.

Cand devenim adulti, ii iubim pe batrani pentru sfaturile lor bune, pentru sprijinul lor neconditionat, pentru ca ne cresc copiii. Pentru ca ei sunt dovada ca, oricate ti s-ar intampla in viata, sa treci peste probleme nu inseamna decat ca ai mai slefuit un pic OMUL din tine. Peste toate, ii iubim pentru ca incep sa devina, din nou, copii.

50 ani_26

Si totusi, preocupati de ziua de maine, uitam uneori de batranii nostri. Stim ca ei sunt, oricum, acolo, pentru noi. Ni se pare ca vor trai pentru totdeuna – e datoria lor!

Cum de am ajuns sa ii pretuim pe bratani doar cand nu ii mai avem? Cu gandul aceasta am plecat sa vizitez cateva cupluri in Sectorul 3, care au mai mult de 50 de ani de casatorie si peste 70 de ani de viata fiecare. Sunt oameni simpli, pentru care cea mai mare agoniseala este povestea lor de viata. Cred ca e timpul sa invatam sa imbratisam aceasta mostenire si sa o interiorizam. Pentru ca batranetea nu e o vina,  ci e ceea ce am sadit in noi de-a lungul timpului.

http://www.robertnegoita.ro/2015/03/12/batranetea-nu-e-o-vina/

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: