Skip to content

Cetăţenii merită un sector curat!

21/08/2013

Administraţia publică locală trebuie să fie, în fiecare moment, la curent cu nevoile cetăţenilor şi să vină în întâmpinarea acestora cu soluţii, şi nu cu vorbe. Este vară şi curăţenia într-o capitală aglomerată cum este Bucureştiul este esenţială pentru confortul cetăţenilor. În luna care tocmai a trecut am încercat să rezolvăm o problemă care ne-a fost deseori semnalată de bucureşteni.

Împreună cu Administraţia Domeniului Public, am găsit o soluţie pentru ca trotuarele dintre blocuri să nu mai fie permanent pline de noroi. Astfel, am început să construim borduri înalte în jurul grădinilor. Spaţiile verzi pe care le-am modernizat în acest mod au acum un aspect plăcut, iar oamenii nu mai trebuie să ocolească anumite zone în care se acumula noroi. Vă asigur că demersul nostru va continua şi în perioada următoare pentru că trebuie să avem cel mai curat sector.

O altă problemă pe care o vom rezolva până la sfârşitul acestei luni este a copacilor periculoşi. Acţiunea de defrişare a pomilor uscaţi, ce pot oricând să se prăbuşească punând în pericol viaţa locuitorilor sectorului 3, a început încă din mai şi avem convingerea că până la începutul toamnei o vom finaliza.

Căldura excesivă ne face să căutăm mai degrabă răcoarea din case decât să ne aventurăm prin caniculă şi am considerat că este bine-venit să oferim posibilitatea să vă achitaţi taxele locale chiar din faţa calculatorului de acasă. Astfel, începând din această lună, Direcţia de Taxe şi Impozite Locale s-a înscris în Sistemul Electronic de Plată on-line, http://www.ghiseul.ro, unde orice locuitor al sectorului nostru poate plăti rapid şi în siguranţă taxele şi impozitele locale.

Tot în august va începe ediţia a doua a unui eveniment care îmi este foarte drag. Este vorba despre o serie de pelicule ce vor putea fi vizionate în cinematograful amenajat în aer liber în Parcul Titan. Aici vor rula cele mai bune 10 filme premiate la festivaluri internaţionale. Sunt invitaţi toţi iubitorii de filme şi, ca şi anul trecut, intrarea este liberă. Avem şi o surpriză pentru cei pasionaţi de publicitate. “Noaptea devoratorilor de publicitate” se va petrece în acest an în cadrul evenimentului oferit cetăţenilor sectorului 3.

Şi tot pentru că este vară, m-am gândit ca în zilele mai răcoroase să vă invit la plimbare în noua piaţetă pietonală de la intrarea în Parcul „Brâncuşi”. Este vorba despre un spaţiu reamenajat recent de Administraţia Domeniului Public, înfrumuseţat cu un bust al marelui sculptor Constantin Brâncuşi, care sunt convins că va constitui un punct de reper atât din punct de vedere cultural, cât şi geografic pentru toţi bucureştenii care locuiesc în zonă.

Robert Negoiţă, primarul sectorului 3

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: