Skip to content

Salvăm Parcul IOR

15/04/2013

În ultimele zile, locuitorii sectorului 3 s-au revoltat – pe bună dreptate – faţă de starea jalnică a unui teren destul de mare (12 hectare) din Parcul “Al.I. Cuza” (IOR). Neştiind cine este proprietarul, oamenii au reclamat autoritatea cea mai apropiată de ei, Primăria Sectorului 3.

Evident, nu e prima dată când primăria de sector este învinovăţită pentru nerezolvarea unor probleme care se află în responsabilitatea Primăriei Generale sau a unor persoane private. Acest lucru nu se întâmplă din vina oamenilor, ci – în majoritatea cazurilor – a legislaţiei, care împiedică acţiunea primăriei de sector în rezolvarea unor cauze de interes public. Terenul din Parcul IOR a aparţinut Primăriei Generale şi, în 2005, a fost retrocedat unei persoane private de către Adriean Videanu, primarul general de atunci. Aceasta şi-a însuşit terenul fără să facă, de atunci, niciun fel de investiţie, fără măcar să-l cureţe periodic (în ciuda amenzilor primite din partea Primăriei Sectorului 3). Aşa se face că, în timp, a fost acoperit de gunoaie, contrastând în mod nefericit cu peisajul, altfel plăcut, din Parcul IOR.

Nu cunosc detaliile actului de retrocedare, semnat de fostul primar Adriean Videanu. Trebuie însă să reacţionez faţă de unele declaraţii ale pedeliştilor, potrivit cărora am, cu acest teren, visuri de afaceri imobiliare. Mafia “portocalie” a pierdut foarte multe după ce Liviu Negoiţă n-a mai fost ales primar. În sectorul 3 se desfăşurau afaceri grele, iar unele au rămas, ca să spun aşa, în stadiul de proiect. Acum, ei vin şi spun: “Robert Negoiţă va face în Parcul IOR o investiţie imobiliară!”. Este exact ceea ce ei voiau să facă, dar nu mai pot, pentru că au pierdut primăria. Prin aceste acuzaţii deconspiră vechile lor intenţii. Ei nu concep ca lucrurile să se desfăşoare altfel şi au în continuare despre sectorul 3 reprezentarea unei feude care le-a fost furată. Îi anunţ că sectorul 3 n-a fost niciodată al lor, ci al bucureştenilor şi că pedeliştilor nu le-a fost furat nimic, ci, din nefericire, ei au furat, timp de opt ani, cât au condus primăria.

Primăria Sectorului 3 nu se poate implica nici financiar, nici logistic în curăţarea terenului, întrucât acesta este privat. Dar pot să vă spun că iniţiativa a 30 de voluntari, pe care am susţinut-o, a demarat deja şi, în scurt timp, acel teren va fi din nou curat.

Robert Negoiţă, primarul sectorului 3

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: