Skip to content

Comunicat de presă referitor la declaraţiile făcute în cursul zilei de azi de domnul Radu Berceanu

13/06/2012

Referitor la declaraţiile făcute în cursul zilei de azi de domnul Radu Berceanu, membru marcant PDL şi permanent preocupat de soarta acestui partid, dorim să facem următoarele precizări:

În faţa dezastrului electoral în care se află partidul din care face parte, domnul Berceanu nu este cea mai avenită persoană să se exprime, întrucât niciodată nu a performat electoral, deci nu poate reproşa altora ceea ce dumnealui nu este oricum în stare. Cel puţin, aşa ar fi corect.

De asemenea, nefiind capabil să câştige alegeri, se exprimă totuşi asupra celor care câştigă, respectiv pe colegii dumnealui îi laudă, iar pe ceilalţi îi denigrează. Confruntările electorale fiind un tip de competiţie pe care nu o înţelege, deci pe care o pierde indiferent de situaţia în care se află partidul din care face parte, cel mai recomandabil ar fi să se nu se exprime în acest sens. În special asupra competitorilor din celelalte partide.
Referitor la afirmaţiile făcute la adresa candidatului USL la Primăria Sectorului 3, Robert Negoiţă, care a şi câştigat alegerile din 10 iunie 2012 cu un scor zdrobitor în faţa candidatului PDL, Liviu Negoiţă, ţinem să îi precizăm domnului Berceanu că dosarele confecţionate împotriva adversarilor politici, în perioada în care partidul din care face parte era la putere, nu mai constituie pentru alegătorii din România, cu atât mai puţin pentru cei din sectorul 3, un argument în favoarea PDL. Ba din contră, aducerea acestora în discuţie furnizează, de fapt, opiniei publice încă un argument să nu vă mai voteze. Modul abuziv în care atât domnul Berceanu, cât şi PDL în ansamblu, au utilizat instituţiile statului pentru a-şi şicana adversarii politici arată încă o dată de ce PDL nu merită să se afle la putere.

În ceea ce îl priveşte pe Robert Negoiţă, spre deosebire de domnul Berceanu, acesta a câştigat toate alegerile electorale în care a candidat. În plus, înainte de a se implica în politică a construit peste 3.000 de locuinţe şi a creat peste 3.000 de locuri de muncă. Mulţi dintre colegii domnului Berceanu de partid chiar în acele imobile locuiesc. În tot acest timp, domnul Berceanu a explicat de ce unii sau alţii câştigă sau pierd alegeri. A avut, de asemenea, şi o perioadă în care a încercat să ne arate cât de bun ministru al transporturilor poate fi, dovadă fiind numărul de kilometri de autostradă construiţi în acele mandate. De asemenea, îi amintim domnului Berceanu că Robert Negoiţă nu a avut niciodată niciun contract cu nicio instituţie publică, spre deosebire de dumnealui.

Date fiind toate acestea, îi recomandăm domnului Berceanu să nu subestimeze niciodată capacitatea de discernământ a electoratului din România, în general, şi a celui din sectorul 3, în special. Dacă doreşte o conceptualizare foarte succintă a eşecului PDL de la aceste alegeri locale atunci ea ar fi dispreţul total faţă de oameni. Luarea de poziţie pe care a avut-o la adresa lui Robert Negoiţă este, de fapt, una la criteriile pe care le au românii atunci când îşi exprimă votul în cadrul unui proces electoral democratic.

Această atitudine este explicaţia eşecului partidului din care faceţi parte, domnule Berceanu.

Departamentul de Comunicare al USL Sector 3
13.06.2012

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: