Skip to content

Scrisoare deschisă către domnul Vasile Blaga, politician pe care l-am respectat

07/06/2012

Domnule Vasile Blaga,

Aș putea să încep să vă spun și eu că presa a scris despre dumneavoastră că sunteți ”adevărata regină a vămilor din România” sau că sunteți ”un căprar” sau că fiul dumneavoastră s-a înfruptat din contracte enorme cu statul sau că sunteți protectorul unui personaj precum Emil Sabo, cel cu piscinele de la sate și mai multe dosare la DNA.

Aș putea să vă spun și că ați fost ales senator într-un colegiu din sectorul 3 și nu ați acordat nicio audiență cetățenilor pe care teoretic îi reprezentați, că nu ați venit niciodată în colegiul dumneavoastră să vedeți ce spun oamenii, să-i întrebați dacă ”trăiesc bine”, așa cum le-ați promis. Dar oamenii nu vă interesează. Vă interesează doar puterea, prezervarea funcției de senator, fără să faceți nimic cu adevărat pentru locuitorii sectorului 3.

Însă, nu vreau să intru în nicio polemică cu dumneavoastră.

V-am considerat întotdeauna altfel decât Elena Udrea, v-am considerat un om serios.

Modul în care ați împrumutat din limbajul agresiv, lipsit de nuanțe și, mai ales, de un egoism fără margini al doamnei Elena Udrea mă face să vă scriu astăzi.

Domnule Vasile Blaga, așezâdu-vă pe același aliniament politic cu Elena Udrea și gruparea de zgomot și intoxicare a acesteia, nu faceți decât să vă asociați conceptului de politică lipsit de respect pentru oameni, pe care această doamnă îl întruchipează până la identitate.

Nu vă sugerez în niciun caz să aveți un conflict cu doamna Udrea. Vă sugerez o delimitare minimală față de o formă de a face politică în detrimentul cetăţenilor.

Este corect să vă apărați colegii, și acest lucru îl pot aprecia. Dar, vă rog, nu o faceți la fel cum încearcă doamna Udrea să-și apere interesele legate de dl. Liviu Negoiță.

Protejați-l cu respect pentru oameni, nu împotriva oamenilor și, mai ales, nu împotriva adevărului și a dreptății.

 

Cu toate acestea, cu respect,

Robert

(nu scriu şi Negoiţă pentru a nu se crea confuzii)

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: