Skip to content

COMUNICAT DE PRESĂ: Robert Negoiță se distanțează de contracandidatul său, Liviu Negoiță

28/05/2012

Potrivit ultimului sondaj CCSB, Robert Negoiță, candidat al USL la Primăria Sectorului 3, și-a consolidat prima poziție privind intenția de vot în competiția cu Liviu Negoiță, candidatul PDL. De asemenea, USL a continuat să crească, în dauna PDL, care se află, la Sectorul 3, doar puțin peste 20% din intențiile de vot.

În perioada 23-24 mai 2012, Compania de Cercetare Sociologică și Branding (CCSB) a realizat un nou sondaj de opinie pe un volum al eşantionului de 1.201 persoane, tipul eșantionului fiind stratificat bistadial. Marja de eroare a sondajului este de +/-3%.

Conform datelor sondajului, în Sectorul 3 se estimează o participare la vot de 59%, 28% din întregul populației cu drept de vot nedorind să voteze, iar 13% fiind plecată din țară.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Primăria Sectorului 3, 68% din populaţia cu opţiuni de vot ar alege reprezentanții USL, 21% ar vota cu cei ai PDL, 6% cu ai PP-DD, 2% cu Partidul Verde și 4% cu reprezentanții altor formațiuni. Față de sondajul realizat în perioada 2-5 mai 2012, se remarcă o creștere cu 5 puncte procentuale a intenției de vot pentru USL și o scădere cu 4 puncte procentuale a votului pentru PDL.

Potrivit sondajului CCSB, care a adresat o întrebare închisă privind opțiunile de vot pentru candidații la primărie, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Primăria Sectorului 3, 52% din populaţia cu opţiuni de vot l-ar alege pe Robert Negoiță, candidat al USL, 39% ar vota cu Liviu Negoiță, candidat al PDL, 6% ar vota cu Cătălin Zamfira (PP-DD) și 4% cu alți candidați.

Față de sondajul precedent, realizat în perioada 2-5 mai 2012, se remarcă o creștere cu 4 puncte procentuale a intenției de vot pentru candidatul USL, Robert Negoiță, și o scădere cu 2 puncte procentuale a intenției de vot pentru candidatul PDL, Liviu Negoiță. Cu două săptămâni înaintea alegerilor, se consolidează astfel trend-ul crescător pentru candidatul Robert Negoiță. Acesta a depășit deja pragul de 50% privind intenția de vot, apropiindu-se de valoarea, aflată, și ea, în creștere, a votului politic pentru USL. În același timp, Liviu Negoiță, a cărui scădere în privința intenției de vot se accentuează, a coborât sub pragul de 40%.

 

Departamentul de Comunicare al USL Sector 3

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: