Skip to content

COMUNICAT DE PRESĂ: USL Sector 3 cere Poliției să-și facă datoria în cazul agresării jurnalistului de investigaţii Dan Bucura

17/05/2012

USL Sector 3 solicită Poliției să-și facă datoria în cercetarea cazului jurnalistului de investigaţii Dan Bucura, lovit și amenințat, ieri seară, în scara blocului unde locuiește, de doi bărbați necunoscuți.

Cunoscutul jurnalist de investigație de la Realitatea TV a declarat că dosarele jurnalistice de investigație aflate în lucru și care se pot constitui ca piste în cercetarea penală au ca teme acțiunile împotriva legii săvârșite de persoane din lumea interlopă, precum și de politicieni, cum ar fi primarul Sectorului 3, Liviu Negoiță. USL Sector 3 consideră că astfel de agresiuni la adresa jurnaliștilor români trebuie pedepsite cu maximă severitate, indiferent de autorul fizic sau moral al faptei.

USL a susținut și susține dreptul democratic neîngrădit al jurnaliștilor de a informa opinia publică în legătură cu acțiunile oricărei persoane care încalcă legile. De altfel, activitatea celor care conduc instituţii publice trebuie să fie cunoscută publicului larg fie prin acţiuni ale instituţiilor statului abilitate, fie prin investigaţiile jurnalistice. Desfăşurarea şi publicarea unor asemenea anchete jurnalistice sunt cu atât mai necesare, cu cât din partea instituţiilor abilitate opinia publică nu află nicio informaţie.

 

Departamentul de Comunicare al USL Sector 3


 

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: