Skip to content

Guvernul Ponta, primele 24 de ore…

09/05/2012

Fiecare îşi poate da seama că misiunea Guvernului Ponta este foarte grea, însă, după atâţia ani de guvernare portocalie mafiotă, aşteptările oamenilor sunt cu adevărat mari. E plăcut să vezi însă că din prima zi acest nou executiv decide să restabilească legalitatea privind pensiile impozitate pe nedrept şi modul în care bugetarii îşi vor primi diferenţa de bani care li se cuvine după tăierile abuzive din mai 2010.

Dar cel mai important lucru mi se pare că acest guvern dă semne atât de repede că va face ceea ce a promis. Politicienii portocalii s-au rezumat doar în a arunca acuzaţii superficiale asupra unor membri ai guvernului iar Victor Ponta le-a arătat că în măsura în care acestea ar fi fondate poate lua decizii rapide.

O dată ce a fost înlăturată şi ultima frână pusă de Traian Băsescu în calea revenirii la normalitate a acestei ţări, reprezentată de Mihai Răzvan Ungureanu, iată că şi negocierile cu Fondul Monetar Internaţional pot fi făcute în avantajul românilor şi nu doar în avantajul cifrelor statistice.

Un alt lucru demn de remarcat la acest nou guvern este faptul că nimeni nu a început prin a invoca “greaua moştenire” ci prin a găsi soluţii rapide în ciuda jafului făcut de actuala opoziţie în ultimii ani. Mă bucur mult că prin apartenenţa mea la această forţă politică a schimbării pot fi, chiar şi indirect, parte la revigorarea acestei naţiuni.

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: