Skip to content

COMUNICAT DE PRESĂ: PSD Sector 3 pune la dispoziţia publicului un sondaj CCSB

08/05/2012

Având în vedere dreptul cetăţenilor de a fi corect informaţi privind evoluţiile electorale ale candidaţilor la alegerile locale din 10 iunie 2012, Filiala Sectorului 3 a Partidul Social Democrat face publice următoarele informaţii:

În perioada 2-5 mai 2012, Compania de Cercetare Sociologică şi Branding (CCSB) a realizat un tracking poll (sondaj de calibrare în vederea realizării cercetării exit poll) pe un volum al eşantionului de 1.203 persoane, tipul eşantionului fiind stratificat bistadial. Marja de eroare a sondajului este de +/-3%.

Conform datelor sondajului mai sus amintit, în Sectorul 3 se estimează o participare la vot de 58%, 26% din întregul populaţiei cu drept de vot nedorind să voteze, iar 14% fiind plecată din ţară.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Primăria Sectorului 3, 63% din întregul populaţiei ar vota cu reprezentanţii USL, 25% ar vota cu cei ai PDL, 6% cu ai PP-DD şi 6% cu reprezentanţii altor formaţiuni.

Potrivit sondajului CCSB, care a adresat o întrebare închisă privind opţiunile de vot pentru candidaţii la primărie, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Primăria Sectorului 3, 48% din totalul populaţiei ar vota cu Robert Negoiţă, candidat al USL, 41% ar vota cu Liviu Negoiţă, candidat al PDL, 5% ar vota cu Cătălin Zamfira (PP-DD) şi 6% cu alţi candidaţi.

PSD Sector 3 consideră că publicarea în presă a rezultatelor sondajelor de opinie trebuie să ţină cont atât de autorul comenzii, cât şi de casa de sondare, deontologia profesională fiind o condiţie obligatorie a asigurării dreptului cetăţenilor de a fi corect informaţi.


8 mai 2012

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: