Skip to content

Guvernul Ponta își va respecta promisiunile făcute

02/05/2012

Victor Ponta, în calitate de premier desemnat, şi USL în calitate de partide care formează Guvernul au dat dovadă că în România există bună credinţă, deasupra tuturor intereselor de partid. Mă refer aici la unele nominalizări, în special păstrarea lui Leonard Orban, propunerea domnului Cepoi la Ministerul Sănătăţii dar şi nominalizarea lui Florin Georgescu, primvice-guvernator BNR, la Ministerul Finanţelor, dar şi vicepremier.

Victor Ponta a venit cu o echipă experimentată pentru că am considerat cu toţii că în acest mandat de până la alegerile parlamentare nu este timp pentru adaptare sau bâjbâieli. Tocmai din acest motiv, premierul desemnat a hotărât să păstreze în cea mai mare parte schema organizatorică a Guvernului precedent. O supriză plăcută sunt cei patru miniştri delegaţi, inexistenţi în Guvernele PDL, care vor asigura o mult mai bună comunicare cu societatea civilă, cu cetăţenii.

Înainte de toate trebuie să recunosc că sunt extrem de bucuros de faptul că vom avea alegeri democratice şi corecte. În iunie şi respectiv în noiembrie, cei care vor ajunge în funcţii vor fi chiar aceia pe care i-a votat majoritatea românilor, fără voturi inventate din străinătate, fără autocare şi microbuze care să ducă votanţi prin diferite secţii, fără manevre la comisiile de numărare a voturilor.

Cu toate că nu sunt eu cel mai în măsură să-i dau sfaturi lui Victor Ponta, îmi permit totuşi să o fac. Premierul trebuie să îşi respecte, cu preţul funcţiei şi al onoarei, promisiunile făcute ieri, la anunţarea noului Guvern. În primul rând, aşa cum şi dumnealui a declarat, prioritatea zero a primului ministru şi a miniştrilor din cabinetul său trebuie să fie respectarea Legii fără echivoc, fără interpretări părtinitoare sau utilizări în scop politicianist a unor instanţe precum Curtea Constituţională. Este prima şi cea mai importantă condiţie pentru a nu-i dezamăgi pe români.

Cred că noi, cei din USL, am învăţat din greşelile pedeliştilor şi nu le vom repeta. Am învăţat că minciuna are picioare scurte, că furtul este până la urmă descoperit şi sper că, de acum înainte, va fi şi pedepsit – vezi cazul lui Liviu Negoiţă, Primarul sectorului 3 al cărui dosar pentru un „şmen” de 110 milioane de euro este ţinut de câţiva ani în sertarele DNA. Nu în ultimul rând am învăţat că atuurile unui politician popular nu sunt măsurile populiste care ar putea duce ţara în prăpastie, ci onestitatea şi verticalitatea indiscutabilă atunci când vine vorba de binele ţării.

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: