Skip to content

A căzut guvernul Mermeleanu

28/04/2012

E plăcut să ştii că ai putut contribui la căderea unui guvern care a făcut atât de mult rău României, în aşa de puţin timp. Când am votat ieri moţiunea de cenzură am simţit că în această ţară este din nou democraţie în adevăratul sens al cuvântului.
Referitor la acel moment al votului aş puncta un aspect ce mi se pare important. Discursul Primului Ministru din Parlament mi-a trezit şi dispreţul faţă persoana politică Mihai Răzvan Ungureanu sau mai bine zis Mihai Răzvan Mermeleanu. Cred că acest nume i se potriveşte cel mai bine fostului prim ministru. În limbaj urban ”mermeleală” se foloseşte cu sensul de treabă făcută de mântuială sau de încercare a cuiva de a prezenta amestecat lucrurile pentru a nu se sesiza că a greşit. În acest sens este ceea ce a făcut domnul Mermeleanu în discursul său.
Potrivit spuselor sale, opoziţia este de vină că el a vândut cuprul ţării pe doi lei şi apoi a mai avut şi tupeul să spună că nu a încercat să vândă resursele strategice. Ce diferenţă este între concesionarea dreptului de exploatare pe mulţi ani şi vânzarea unui zăcământ? În practică niciuna domnule Mermeleanu, chiar dacă teoretic spuneţi că există.
Un alt aspect în care a încercat să ne păcălească pe toţi a fost acela situaţiei de la UMF Târgu Mureş. Pentru domnul fost prim-ministru opoziţia este xenofobă pentru că nu vrea ca înfiinţarea facultăţilor în limba maghiară să se întâmple prin hotărâre de guvern şi că doreşte să respecte autonomia universitară. Domnule Mermeleanu nu aţi uitat cumva să spuneţi că nu grija pentru etnicii maghiari v-a determinat să înfiinţați acele facultăţi ci presiunea exercitată de colegii dvs. de guvernare de la UDMR?
Încă ceva…După vot, acelaşi domn a ţinut să ne comunice că nu şi-a spus ultimul cuvânt. Şi aici aţi greşit domnule Mermeleanu. Vi l –aţi spus deja. Nu vă va mai băga nimeni în seamă de acum înainte, vă asigur.

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: