Skip to content

Liviu Negoiţă pregăteşte un nou „tun” – bazin de înot de 9 milioane de euro

26/04/2012

Am citit ieri o dezvăluire a jurnaliştilor de la „Caţavencii” care m-a lăsat cu gura căscată. După ce România riscă sancţiuni drastice din cauza licitaţiei de 110 milioane de euro de acum 3 ani, Liviu Negoiţă vrea să dea lovitura din nou. Consiliul Local al Sectorului 3 a aprobat un plan de investiţii ce cuprinde construcţia unui bazin de înot în curtea Liceului „Al. I. Cuza”.

Iniţiativa este lăudabilă, în contextul în care în România nu sunt bazine de înot performante, dar când auzi câţi bani vrea să dea Liviu Negoiţă pe construcţie te apucă durerea de cap: 38.646.440 de lei, adică aproximativ 9 milioane de euro. Suma este atât de mare încât sfidează orice calcul de bun simţ. 9 milioane de euro ajung pentru trei bazine performante. Cireaşa de pe tort este însă alta. Cum aceşti bani nu există în buget – doar a dat 23% din buget pe panseluţe – Liviu Negoiţă a hotărât că această suma va fi împrumutată pe zece ani. Adică, locuitorii sectorului trei vor plăti acest bazin supraevaluat şi cu dobândă. Pe Liviu Negoiţă îl lasă rece soarta datoriilor, vorba celor de la Caţavencii care spun că „nu-l interesează cum vor fi plătite datoriile, pentru că pe vremea aceea se va afla, deja, în Cipru, trăind din banii offshore-ului său, Pieralia Ltd”.

Însă, probabil, că această nouă „afacere” este ultimul tun al lui Liviu Negoiţă. Ştiind că nu mai are şanse pentru un nou mandat la primărie, edilul vrea să mai bage nişte bani în buzunarele firmelor de casă ale Primăriei, ca să îşi asigure o pensie liniştită din şpăgi.

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: