Skip to content

Cum calcă în picioare Liviu Negoiţă dreptul la libera informare

19/04/2012

Hotnews.ro a făcut o analiză realistă şi extrem de interesantă despre fondurile europene absorbite de primăriile din Capitală. Tema absorbţiei banilor comunitari a fost întoarsă şi pe o parte şi pe cealaltă şi este cea mai mare ruşine a Guvernelor Boc și Ungureanu. Nu vreau să vorbesc despre celelalte primării, la Sectorul 3 cunosc situaţia în detaliu.

Citez din ancheta celor de la Hotnews.ro: „Primăria sectorului 3 nu a furnizat HotNews.ro informaţiile solicitate, deşi a trecut termenul legal de 30 de zile. Potrivit datelor furnizate de Ministerul Dezvoltării la solicitarea HotNews.ro, în sectorul 3 s-au semnat in 2011 contractele pentru finanţarea următoarelor proiecte:

– Proiect: “Creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii în sectorul 3” (POR); Valoare: 1.250.419 (finantare nerambursabilă 988.235 lei);

– Proiect: “Accesul cetăţenilor la informaţii de interes public” (POR); Valoare: 3.643.380. lei (finantare nerambursabilă 2.877.975 lei);

Total:
Valoare proiecte: 4.893.799 lei/ 1.138.092 euro;
Finanțare nerambursabilă: 3.866.210 lei/899.118 euro; „

Faptul că PDL şi-a dovedit incompetenţa în ceea ce priveşte proiectele europene este de notorietate. Penibilitatea vine din faptul că rezultatele celor două proiecte sunt mai mult decât dezamăgitoare. Primul proiect: „Creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii în sectorul 3”. Presa a scris zilele trecute despre faptul că în sectorul păstorit de Liviu Negoiţă criminalitatea stradală a depăşit cantitativ orice altă zonă din Bucureşti. Mai mult, în primele două luni ale acestui an, în Sectorul 3 au avut loc cele mai multe violuri din Bucureşti. Acestea sunt datele statistice furnizate de Poliţia Capitalei presei.

Al doilea proiect: „Accesul cetăţenilor la informaţii de interes public”, păi acest drept este călcat în picioare câteva rânduri mai sus, când jurnaliştii de la Hotnews au aşteptat răspunsul de la primărie 30 de zile, răspuns solicitat în virtutea Legii 544/2001 privind transparenţa decizională. Deci, cu toate că legea oferă dreptul presei şi cetăţenilor de a fi informaţi şi de a avea acces la informaţii publice, iar Primăria Sectorului 3 a primit bani de la Uniunea Europeană tocmai pentru a facilita acest drept, Liviu Negoiţă nu respectă legislaţia în vigoare şi drepturile cetăţenilor. Alte comentarii ar fi de prisos.

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: