Skip to content

De ce Guvernul Ungureanu trebuie să plece acasă

17/04/2012

Moţiunea de cenzură pe care noi, cei din USL, o vom depune în Parlament trebuie să treacă nu pentru că acesta e în general scopul opoziţiei, ci pentru că nu cred că vreodată un Guvern a făcut atât de mult rău în aşa de puţin timp.

Tema moţiunii este una de principiu şi sancţionează lipsa totală de respect a Executivului faţă de autonomia universitară în cazul înfiinţării facultăţilor în limba maghiară la UMF Târgu Mureş. Mi se pare normal să protestezi împotriva unui act autoritar al Guvernului în condiţiile în care el aduce aminte de hotărârile puterii din perioada comunistă. Unde este autonomia universitară mult trâmbiţată dacă nişte „băieţi deştepţi” de la Bucureşti pot oricând impune înființarea unei facultăţi pentru a face hatârul unui partid politic precum UDMR-ul?

Un alt punct la fel de important din moţiunea noastră este „jaful naţional” comis de Guvern prin privatizările recente. Exemplele vorbesc de la sine: vânzarea a 10 % din acţiunile Hidroelectrica la un preţ de trei ori mai mic decât acela al investiţiilor făcute de companie doar într-un an, punerea în pericol a zecii de mii de oameni şi a mediului prin acordarea autorizaţiei de exploatare a gazelor de şist în zona staţiunilor Costineşti şi Vama Veche, încercarea de vânzare a rezervei strategice de cupru către o companie fantomă dar şi altele pe care probabil guvernanţii le ţin la secret.

Aceste acţiuni ce amanetează viitorul României nu pot fi tolerate şi de aceea Guvernul condus de Ungureanu, trebuie să plece imediat din fruntea ţării. Ce mi se pare de râs şi totodată tragic este că acest premier al lui Băsescu vrea să fie din 2014 şi preşedintele ţării.

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: