Skip to content

Nici Leonard Orbanu nu crede explicaţiile lui Liviu Negoiţă

10/04/2012

Ieri am citit o ştire pe mediafax.ro despre faptul că jurnaliştii au intrat în posesia unui document ce cuprinde explicaţiile Primăriei Sectorului 3 către Comisia Europeană, cu referire la o licitaţie de 110 milioane de euro, considerată de europeni ilegală. În acelaşi act, ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, se declara rezervat în ceea ce priveşte şansele ca România să nu fie condamnată de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

În 2009, Liviu Negoiţă atribuia 110 milioane de euro unor firme de casă a PDL: Axela Construcţii, AB Construct, Tehnologica Radion şi Pro Cons XXI. Licitaţia a fost contestată şi ca nu cumva să îşi bage altă firmă coada, Primăria organizează o altă licitaţie, după doar trei zile. Graba aceasta este explicată prin faptul că modificarea caietului de sarcini s-a făcut cu dedicaţie, mulat perfect după ce puteau oferi aceste firme, celorlalte fiindu-le imposibil ca într-un termen atât de scurt să îşi corecteze ofertele pentru a putea participa ori câştiga. Deci, cu toate că a fost sesizată ilegalitatea, până la urmă ea tot s-a înfăptuit.

La sfârşitul lunii ianuarie Comisia Europeană a avertizat România, iar autorităţile noastre au avut la dispoziţie un termen pentru a da explicaţii. Termenul a fost depăşit şi abia de curând România a trimis la Bruxelles argumentele sale. Ei bine, citindu-le, Ministrul Român al Afacerilor Europene, Leonard Orban, a strâmbat din nas şi le-a dat dreptate europenilor. Neregulile indicate de ei sunt şi prea multe şi prea pe faţă încât cineva să poată înghiţi găluşca.

După ce va veni verdictul de la Comisia Europeană, Liviu Negoiţă ar trebui să dea socoteală şi în faţa românilor. Nu ştiu dacă asta se va întâmpla, justiţia este folosită în continuare cu scop politic, iar braţul lung al legii e ceva mai scurt pentru pedelişti, însă, alegătorii ar trebui să sancţioneze drastic acest nou „şmen”.

În acest timp, greii PDL încearcă din răsputeri să îl protejeze în continuare pe Liviu Negoiță. Prezent la Realitatea TV, Adriean Videanu s-a dat peste cap să îi ofere o scuză Primarului sectorului 3 pentru modul în care împarte contractele prietenilor săi. “Fiecare primar își gestionează resursele așa cum îi aprobă Consiliul Local”. Domnule Videanu, cine deține majoritatea în Consiliul Local, nu tot PDL? și cine trece cu vederea toate nelegiurile pe care primarul Liviu Negoiță le face cu banii cetățenilor din sectorul 3, oare nu dumneavoastră și gașca dumeavoastră?

 

 

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: