Skip to content

Premierul le-a dat ciolanul de pe urmă

03/04/2012

Toţi cei care credeau că Mihai Răzvan Ungureanu este independent să ridice mâinile în sus. Îmi pare rău că şi de această dată, Traian Băsescu v-a păcălit.

Sub masca unui fost liberal, prezentat ca tehnocrat şi profesionist, noul premier uns de preşedinte nu este de capul său acolo. Acum puţin timp, „îmbătat” de promisiunea că va face şi va drege după cum îl taie pe el capul, a plecat din şedinţa de Guvern trântind uşa după ce partidele de la Putere i-au cerut ca din fondul de rezervă al Guvernului să aloce bani în primul rând către primăriile portocalii.

Nu ştiu ce era în capul primului ministru, dar cred avea impresia că el e stăpân în ogradă. Ei bine, nu-i aşa. S-a îmbăţoşat ca un taur în coridă şi – ca să intrăm în ton cu sărbătorile Pascale – după ce liderii partidelor de la Putere i-au spus că nu or să vină la vot în Parlament, a devenit mieluşel. Se vede că Ungureanu nu are experienţă la Palatul Victoria. Au trebuit să treacă mai multe săptămâni până când tânăra speranţă politică să se deprindă cu apucăturile lui Boc. Iar de aici, până la a ajunge clona perfectă a fostului premier nu mai e decât un pas.

Ieri Guvernul a hotărât să aloce bani primarilor portocalii. Proiectul nu este public încă şi probabil că vor încerca să-l ascundă cât mai mult pentru că presa este cu ochii pe ei. Nu ar fi prima dată când Puterea face discriminări grosiere în alocarea banilor publici. Grosul se duce către portocalii, iar firimiturile sunt aruncate către primăriile ai căror edili sunt membri PSD, PNL şi PC. Acest tratament a fost o constantă în Guvernele Boc şi continuă cu nesimţire şi acum în prag de alegeri. De fapt, acesta este ultimul ciolan de ros, ultimii bani publici puşi la dispoziţia hămesiţilor portocalii.

După patru ani de mandat în care şi-au îndestulat buzunarele din bugetele locale, ajunşi spre linia de final, primarii vor încerca să se folosească de aceste fonduri pentru a măslui realitatea: vor spoi pe ici colo câte-un gard, vor mai pune o plombă pe câte-o străduţă, vor mai planta câteva panseluţe şi vor trimite scrisori cetăţenilor în care să se laude cu isprăvile făcute. Pe 10 iunie, românii însă îşi vor aduce aminte de celebra sintagmă de la începutul anilor ’90: „ce ai făcut în ultimii 5 ani” şi o vor adapta la perioada mandatului unui primar, vor trage linie şi vor amenda prin sufragiu hoţia şi incompetenţa.

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: