Skip to content

PSD sector 3, încă 500 de membri noi

26/03/2012

Un politician învaţă cel mai bine politică când stă faţă în faţă cu cetăţenii, chiar şi atunci când trebuie să reziste unui asediu de reproşuri, de înjurături, de întrebări retorice sau agresive: atunci când tânărul îţi reproşează că bursele doctoranzilor nu sunt achitate din toamnă, când bărbatul la 35 de ani îţi arată actele de şomaj expirate şi îţi bagă sub nas o fotografie din care îţi zâmbesc doi copii nu chiar bine hrăniţi şi o femeie posomorâtă; atunci când mătuşica îţi spune că a fost disponibilizată, iar pensionarii îţi cer să le explici de ce nu au bani să-şi cumpere medicamente.

Politicianul face parte dintr-o tagmă hulită. De cele mai multe ori nu contează partidul pe care îl reprezintă, nu contează dacă este la Putere sau în Opoziţie, nu contează dacă a intrat în politică când avea bani sau s-a îmbogăţit din bani publici. Politicianul este întruchiparea răului pe pământ.

Există însă şi un revers: politicianul în care îţi pui speranţa şi în care crezi. Partidul care s-a dovedit cel mai bun dintre toate. Acum două zile încă 500 de bucureşteni s-au alăturat organizaţiei PSD Sector 3. La ceremonia de primire în partid le-am recunoscut feţele acelora care au trecut pe la noi pe la sediu şi ne-au spus că „aşa nu se mai poate!”. Am stat de vorbă cu cei mai mulţi dintre ei şi la unison au declarat că ţara le fuge de sub picioare, că „ăştia de la Putere nu sunt oameni, sunt câini”, „domnule, au stânci în loc de inimă”, „ne-am săturat de panseluţe, vrem căldură în case” etc.

Toţi au spus că o duc din ce în ce mai rău, că unele lucruri puteau fi evitate dacă guvernanţii ar fi avut minima decenţă de a gândi deciziile şi pentru români, nu doar pentru ei. Oamenii mi-au spus că ei ştiu că poate fi mai bine, iar când au semnat adeziunile ne-au rugat să nu le spulberăm şi noi încrederea. Acum, noi cei de la PSD şi aliaţii noştri purtăm pe umeri responsabilitatea lor şi singurul lucru promis este acesta: nu vom uita de ei.

La nivel local, Organizaţia PSD Sector 3 va lupta până când banul public din bugetul primăriei sectorului va fi cheltuit în interesul localnicilor. Avem nevoie mai mult ca oricând de coeziune între noi, de unitate pentru demersuri constructive, de implicarea fiecăruia pentru schimbare. Românii nu cer de la politicieni „marea cu sarea” ci, dimpotrivă, doleanţele sunt realizabile, sunt decente şi normale. Important e să încerci să îi asculţi şi să le oferi o mână de ajutor.

 

Advertisements
One Comment leave one →
  1. zuzu permalink
    29/03/2012 13:25

    Intr-adevar acesta este glasul romanilor, foarte frumos a-ti sintetizat sperantele oamenilor. Va suntem alaturi si va sustinem!! Din ce in ce mai multi se vor alatura dumneavoastra! mult succes!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: