Skip to content

Frăţia salubrizării

22/03/2012

Primarul sectorul 3, Liviu Negoiţă şi colegul său de partid, deputatul PDL Silviu Prigoană, sunt legaţi de o trainică afacere pe bani publici care le aduce doar lor beneficii.

Presa a dezvăluit ieri http://b365.realitatea.net/news/cel-mai-bine-pazit-secret-dintre-prigoana-si-negoita-contractul-de-salubrizare-din-sectorul-3/ cum contractul de salubrizare a crescut de opt ori de când a fost încheiat prima dată. Acesta este un exemplu elocvent de clientelism pe banii noştri:

 

  1. Se organizează o licitaţie „transparentă”
  2. Caietul de sarcini este întocmit special ca o anumită firmă să se poată încadra în cerinţe.
  3. Pentru a nu crea foarte multe suspiciuni, firma în cauză – respectiv ROSAL, în cazul de faţă, oferă un preţ sub media pieţei, un preţ nerealist pe care adversarii din licitaţie nu au cum să-l ofere.
  4. Ulterior se întocmesc acte adiţionale prin care preţul creşte cu foarte mulţi bani.
  5. Actele adiţionale devin secrete şi nimeni în afară de cei implicaţi nu poate ajunge la ele.

 

Cu toate că presa a solicitat în baza legii care asigură accesul la informaţii publice aceste acte adiţionale, până acum două zile nimeni nu intrase în posesia lor. Gogoaşa a fost spartă ieri de jurnaliştii de la b365, iar în acest moment organele de anchetă ar trebui să se autosesizeze.

Milioane de euro din banii contribuabililor din sectorul 3 au intrat în buzunarele lui Silviu Prigoană, şi probabil că o mare parte din aceştia s-au întors în conturile celor care au aranjat „afacerea” sau au intrat ca sponsorizări în contul PDL-ului, partid care l-a susţinut pe Prigoană să devină deputat.

Nu este singura afacere „necurată” a edilului de la sectorul 3. Comisia Europeană a avertizat România tocmai din cauza unui contract dubios semnat de Liviu Negoiţă, în valoare de 110 milioane de lei. Şi alocarea a peste 20% din bugetul local pentru întreţinerea spaţiului verde se încadrează în tiparul „investiţiilor cu iz penal”.

Pun însă pariu că Liviu Negoiţă nu va fi anchetat sau se va face o spoială de anchetă, pentru că el este omul Puterii şi momentan intangibil.

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: