Skip to content

Cadoul TSD pentru Primarul sectorului 3, Liviu Negoiță

22/03/2012

Am privit cu mult interes demersul tinerilor social democrați de astăzi de a-i oferi Primarului sectorului 3, Liviu Negoiță, o bancă la împlinirea celor 50 de ani. Un cadou inedit, dar inspirat din necesitățile “de bază” ale actualului primar. Din fericire pentru buzunarele tinerilor studenți, banca nu a fost achizitionată la prețul promovat de firmele partenere Primăriei sectorului 3 (de 7000 de ron). Se pare că încă mai există bănci la prețuri modice în această țară. Incredibil, nu?

Ceea ce conteză însă cel mai mult pentru mine este faptul că acțiunea de astăzi mi-a demonstrat încă o dată că tinerii din România sunt puternic ancorați în realitatea în care trăiesc și, mai ales, sunt dornici să își spună punctul de vedere într-un mod creativ și pașnic. Chiar dacă domnul Liviu Negoiță nu a dorit să își lase scaunul de primar nici măcar pentru a-și ridica banca , eu sper că a reușit să surprindă textele de pe pancartele tinerilor (atat de mediatizate în presă), măcar de la fereastra biroului său.

Tinerii au privit cheltuirea banilor publici din punctul de vedere al nevoilor lor: cu 7000 de lei (prețul unei bănci în viziunea domnului primar), aceștia își puteau asigura masa la cantină pentru 6 luni, își puteau plăti taxa la facultate pe 2 ani, își puteau plăti chiria pe 7 luni, abonamentul la transportul în comun pentru 5 ani, abonamentul la bibliotecă pentru 10 ani, 15 biciclete etc.

Dacă înmulțim numărul de bănci din sectorul 3 cu prețul extrem de piperat plătit pentru acestea de Primăria sectorului 3, ne vom da seama câți tineri puteam ajuta să își continue studiile, să își asigure traiul zilnic, să își trăiască până la urmă studenția într-un mod decent.

Și pentru că astăzi este ziua domnului Liviu Negoiță aș vrea să îi urez și eu “La mulți ani sănătoși!” și „La cât mai mult timp liber”! Timp liber pentru a se plimba în parcurile din sectorul 3, pentru a se relaxa pe una din băncile de 7000 de ron.

 

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: