Skip to content

Din categoria „Ştiaţi că?”

16/03/2012

Ştiaţi că Olli Rehn, comisarul european pentru afaceri economice şi monetare, nu a fost anunţat de „gogoaşa electorală” spusă de Traian Băsescu: creşterea cu 16% a salariilor bugetarilor?

„Cum se prevede clar în Memorandumul de înţelegere de la baza actualului program de asistenţă privind balanţa de plăţi, autorităţile române s-au angajat să consulte Comisia în mod oportun înainte de adoptarea” spun cei de la Bruxelles.

Ştiaţi că FMI a spus că e încă prea devreme pentru a ne putea da seama dacă aceste creşteri sunt sustenabile? Calculul se poate face abia după ce se află rezultatele economice după primul trimestru al acestui an. Şi reprezentanţii FMI sunt de părere că această eventuală creştere trebuie să îndeplinească nişte condiţii, iar cea mai importantă e să nu se ajungă la disponibilizări.

Ştiaţi că din cauza incompetenţei Puterii, salariile nu vor putea fi mărite atât de curând?

Ştiaţi că Ministerul Turismului şi Dezvoltării Regionale a cheltuit 133,6 milioane de lei (31 mil. euro) în 2009-2011 pentru dezvoltarea de bazine de înot în ţară, două sunt gata, însă doar în unul singur se poate înota în prezent, deşi în toţi aceşti trei ani plăţile s-au făcut (conform unei analize a Ziarului Financiar) iar în patru ani de mandat Liviu Negoiţă a alocat peste 110 milioane de euro pentru panseluţe şi copăcei (conform bugetului Primăriei Sector 3)?

Ştiaţi că în campania electorală din 2009, PDL promitea creşteri salariale şi ei le-au micşorat cu 25% şi au impozitat pensiile?

Ştiaţi că este neconstituţional ca Preşedintele să promită creşteri salariale? Nu este de competenţa sa, ci ţine de atribuţiile Guvernului şi ale Primului Ministru.

Ştiaţi că PDL şi-a dat seama că nu mai are şanse să treacă de 15% la alegeri şi acum va sacrifica orice şi pe oricine pentru a mai câştiga un pic de capital electoral?

Ştiaţi că România nu va mai beneficia de 3,5 miliarde de euro din cauza sistării plăţilor prin POSDRU de către Comisia Europeană, pentru că Bruxelles-ul a sesizat mânăriile făcute de cei care administrau banii comunitari?

Ştiaţi că anul trecut economia României a terminat cu o scădere a PIB-ului, iar primul trimestru al acestui an a fost marcat de viscol şi înzăpeziri care duc implicit la o scădere economică?

Ştiaţi că în acest moment România contribuie la Uniunea Europeană cu mai mulţi bani decât atrage pentru că Puterea nu este în stare să eficientizeze absorbţia?

Ştiaţi că România este condusă de incompetenţi?

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: