Skip to content

Domnule Primar, cetăţenii v-au dat cumva şi dreptul de a vă îmbogăţi prietenii?

12/03/2012

Când vine vorba despre prietenii de familie ai Primarului Liviu Negoiţă nu există limite. Recent am citit în presă o dezvăluire care m-a revoltat pentru că am realizat ce dimensiuni  a căpătat jaful din banii publici în Sectorul 3.

Este vorba despre Bogdan şi Florina Gruia, patronii firmei AB Construct, care a căpătat un fel de exclusivitate la contractele cu Primăria sectorului 3. În urmă cu ceva timp, au fost fotografiaţi împreună cu soţia primarului Liviu Negoiţă luând masa împreună la un restaurant.

Pentru orice cetăţean cu un minim spirit de observaţie, această amiciţie între familia Gruia şi primarul Liviu Negoiţă explică zecile de contracte pe care firma AB Construct le-a câştigat de la administraţia locală a sectorului 3. Mai mult, pentru ca drenarea banilor publici să fie completă, firma în cauză a fost declarată câştigătoare a 95 % din contractele de reabilitare a grădiniţelor şi liceelor din sectorul 3. Tot presa a semnalat faptul că o bună parte din profitul acestei firme nici măcar nu este impozitat în România, acesta fiind transferat în conturile unui offshore din Cipru deţinut tot soţii Gruia, primarului Liviu Negoiţă.

Să nu uităm însă şi faptul că aceeaşi firmă, AB Construct, apare drept câştigătoare alături de alţi parteneri de jaf ai primarului Negoiţă şi în cadrul licitaţiei pentru care România a fost sancţionată de Comisia Europeană, întrucât încălca flagrant legislaţia comunitară.

Dar toate aceste lucruri sunt ţinute sub preş de autorităţile de control române, care nu se sinchisesc să îl deranjeze pe Liviu Negoiţă nici măcar cu întrebări, ce stau probabil pe buzele tuturor: de ce vă bateţi joc de banii noştri, domnule primar?, de ce îi îmbogăţiţi din munca noastră pe amicii dumneavoastră? Noi v-am dat voturile. V-am dat cumva şi dreptul de a ne fura banii din buzunare?

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: