Skip to content

Să murim bine! Ritli, malpraxis cu bugetul Ministerului Sănătăţii

05/03/2012

Ministrul Sănătăţii spune că lipsa medicamentelor pentru bolnavii de cancer este o criză superficială. Lucian Duţă, directorul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate îi ţine isonul.

Moartea iminentă a unor români ucişi de sistemul pe care îl conduc nu stârneşte în sufletele celor doi unşi ai puterii niciun fel de emulaţie. Stânca s-a cimentat în inimile celor doi, încât sigurul lucru care îi mai emoţionează sunt banii din salariu şi din afacerile cu medicamente.

O dezvăluire recentă a presei arată că actualul ministru Ritli a făcut bani din citostatice.”Înainte de a deveni Ministrul Sănătăţii, Ritli a făcut bani frumoşi din consultanţa oferită unei firme de medicamente ce vindea citostatice spitalelor din România. Potrivit declaraţiei de avere din 2012, Ladislau Ritli a încasat în 2011 peste 11.000 de lei, pentru consultanţă, de la o firmă care furnizează medicamente pentru cancer. Compania cu pricina a furnizat citostatice inclusiv spitalului de la Oradea, unde Ritli era director. În timp ce consilia firma respectivă pentru vânzarea medicamentelor pentru cancer, Ritli a acordat acelei companii un contract pentru spitalul pe care-l conducea. Mai exact, actualul Ministru al Sănătăţii se afla în stare de incompatibilitate.”, conform ziarului România Liberă, care citează ExclusivNews.ro

Pe de altă parte, medicii oncologi din România sunt nevoiţi să improvizeze tratamente, să se abată de la normele date chiar de Minister şi pe care sunt nevoiţi să le încalce din cauza Ministerului Sănătăţii, riscând să fie acuzaţi de malpraxis.

Adică medicii fac tot ce le stă în putinţă să îşi salveze pacienţii. Îşi respectă jurământul făcut. Se străduiesc din răsputeri să îşi facă meseria. Pentru că nu au medicamentele necesare, sunt nevoiţi să recurgă la alternative, să improvizeze. Nu pot respecta schemele de tratament standard şi, prin urmare, ei pot fi acuzaţi oricând de malpraxis.

Acesta este un paradox cum nu s-a mai văzut, născut şi întreţinut de incompetenţa celor care ne conduc.

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: