Skip to content

Cerem demisia incompetentului Lucian Duţă din funcţia de preşedinte al CNAS

29/02/2012

Ca simplu cetăţean şi ca reprezentant în Parlamentul României al zecilor de mii de români care mi-au acordat votul lor cer preşedintelui Consiliului Naţional al Asigurărilor de Sănătate, Lucian Duţă, să îşi dea demisia din funcţie.

Într-o ţară normală, un individ ca acest domn Duţă ar fi fost concediat de foarte mult timp. La noi, singura şansă de a scăpa de o asemenea pacoste ce a căzut pe capul pacienţilor din România este să îi cerem public acest lucru.

Cine ar putea tolera ca un ins, ce are anual pe mână peste 4 miliarde de euro, strânşi din contribuţiile de sănătate ale românilor, să dea din umeri la aflarea veştii că bolnavii de cancer nu mai au medicamente? În ce ţară ar mai fi fost păstrat în funcţie un oficial despre care Curtea de Conturi spune că a aruncat la coş 1,4 milioane de euro pe un sistem informatic naţional care nu funcţionează?

Lăsând la o parte calităţile de manager, care evident îi lipsesc, domnul Duţă pare absolut impasibil în faţa suferinţelor celor aproximativ 500.000 de bolnavi de cancer din România care nu îşi pot alina durerile. Suferinţa acestor oameni nu poate fi întrecută decât prin umilinţa la care sunt supuşi de câtre Lucian Duţă. Oare aceasta este reforma în sistemul sanitar despre care vorbea Traian Băsescu  şi pe care vroia să o promoveze în toate colţurile ţării?

Având în vedere aceste aspecte, dar şi altele la fel de grave, domnule Duţă vă rog să plecaţi acasă. Ştiu că şefii dumneavoastră din Guvern nu vă cer asta, însă dacă mai aveţi o urmă de umanitate şi de milă, pentru miile de cetăţenii bolnavi din această ţară, daţi-vă demisia! Ar fi primul lucru bine făcut de când conduceţi această instituţie.

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: