Skip to content

Numirea lui Meleşcanu la conducerea SIE, încercarea lui Băsescu de a abate atenţia de la problemele importante

28/02/2012

În ultima vreme nici măcar ziarele şi televiziunile obediente PDL-ului nu ştiau cum să îndulcească realitatea. Totul era potrivnic tonomatelor băsesciene.

Realitatea cruntă nu putea fi cosmetizată nici măcar prin minciună făţişă: Comisia Europeană a sistat plăţile prin POSDRU, părinţii au ieşit în stradă să protestează împotriva altui experiment  nefericit al ministerului Educaţiei, carburanţii s-au scumpit pentru a patra oară de la începutul anului, preţul ouălelor a sărit în aer.

Indiferent ce i-ai face, situaţia din ţară demonstrează dezastrul în care ne aflăm. Mâna de ajutor vine tot de la Cotroceni, laboratorul tuturor dezinformărilor şi manipulărilor din mass-media: numirea lui Teodor Meleşcanu la şefia SIE a schimbat agenda zilei.

Nu ştiu ce înţelegere există între Teodor Meleşcanu şi Traian Băsescu, nu ştiu de ce domnul Meleşcanu a trădat USL, iar în ceea ce priveşte calitatea de membru PNL, conducerea liberalilor va decide. Excluderea sa din PNL ţine strict de bucătăria lor internă iar noi, cei de la PSD vom respecta orice decizie vor lua partenerii noştri.

De departe gândul meu de a face o pledoarie pro sau contra alegerii domnului Meleşcanu pentru această poziţie, ceea ce eu aş vrea să punctez este că alegerea unui liberal pentru conducerea SIE a fost făcută doar pentru a crea o nouă dezbatere publică.

În timp ce televiziunile şi ziarele vorbesc doar despre noul şef al SIE, românii cumpără carburanţi la preţuri astronomice iar ouăle dispar încet-încet din alimentaţia noastră din cauza scumpirilor repetate.

În acest moment România pierde miliarde de euro de la Uniunea Europeană din cauza managementului defectuos şi a corupţiei din proiectele pe bani comunitari. În acest moment România se împrumută enorm iar în viitor, românii de rând vor fi cei nevoiţi să returneze banii cu dobândă.

În acest moment ţara arde şi preşedintele pune paravan între populaţie şi incendiu o temă numai bună de disecat la TV: numirea lui Meleşcanu. Sper din tot sufletul ca românii să taxeze această strategie păguboasă şi să nu se lase manipulaţi. Şi,  chiar dacă vor urmări cu interes manevrele politice, sper ca la pompă la benzinării sau la casele de marcat din magazine să îşi aducă aminte din cauza cui s-au mărit preţurile în România.

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: