Skip to content

Siguranţa cetăţeanului, motiv de îmbogăţire a firmelor de pază din sectorul 3

22/02/2012

În sectorul 3 şomajul a ajuns la cote alarmante. Zeci de mii de oameni şi-au pierdut locurile de muncă în urma reformei întreprinse de Guvernul Boc. Dacă stăm să înmulţim cu minim trei această cifră vedem câte mii de familii au avut de suferit pentru ca Primul Ministru de la vremea aceea să se mândrească cu măsurile de ieşire din criză. Într-un cuvânt, ieşirea dânsului din criză înseamnă intrarea în criză a milioane de bugetari.

În sectorul 3 situaţia este însă şi mai aberantă, în condiţiile în care parcurile, şcolile şi grădiniţele sunt păzite de bodyguarzi. Într-adevăr siguranţa cetăţeanului trebuie să fie prioritară pe lista fiecărui primar. Dar nu putem să ne întrebăm unde sunt poliţiştii comunitari? Oare au fost concediaţi printr-o decizie aberantă a Guvernului în complicitate cu primarul portocaliu, Liviu Negoiţă, înlocuindu-i cu angajaţii unei firme de pază pentru care locuitorii sectorului 3 plătesc aceste servicii la preţuri triple?

Să ne aplecăm asupra unor fapte concrete care demonstrează ceea ce am spus mai sus. Din 2008 până în prezent, Primăria sectorului 3 a încheiat peste 70 de contracte pentru paza în sector cu o singură firmă: BGS.  Poate pare greu de crezut, dar valoarea totală a acestor contracte plătite integral din banii bucureştenilor din sectorul trei este de 3.416.000 de euro.

În această situaţie trebuie să ne întrebăm: de ce nu aţi folosit poliţiştii locali pentru aceste servicii, domnule primar?  Locurile de muncă pentru cetăţenii sectorului 3 nu sunt o prioritate pentru dumneavoastră? Vi s-a părut mai “eficient” să plătiţi fiecare post de pază de trei ori mai mult decât ar fi fost plătit un poliţist comunitar?

Dacă la toate aceste întrebări, răspunsul dumneavoastră, domnule Liviu Negoiţă, este “da” atunci “vă felicit”: Aţi aruncat la gunoi  interesul cetăţenilor,  cei care v-au dat votul de două ori şi l-aţi înlocuit, pentru a nu ştiu câta oară, cu interesul personal.

 

 

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: