Skip to content

Premierul a găsit cauza scăderii economice: programul de lucru al bugetarilor

16/02/2012

Am observat că susţinătorii regimului Băsescu apreciază datele oficiale, într-un mod vecin cu fanatismul. Iată că acestea au apărut şi nu par să confirme defel propaganda deşănţată pe care autorităţile portocalii o fac în ultima perioadă. Aşadar, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, în ultimul trimestru al anului 2011, Produsul Intern Brut în termeni reali este mai mic cu 0,2% comparativ cu trimestrul al treilea din acelaşi an.

În acest context sunt foarte curios ce îi mână pe domnii Băsescu şi Boc să afirme ori de câte ori au ocazia că drumul pe care ei conduc România este cel bun.

Nu aş vrea să fiu înţeles greşit. Nu mă bucur că România a început din nou să scadă la nivel macro-economic, remarc doar că această creştere statistică de până în semestrul al treilea al anului trecut, propovăduită de oamenii lui Băsescu, a fost o nouă dezinformare. Ceea ce nu pot ignora este numărul covârşitor de români care consideră că sunt conduşi pe un drum greşit.

Ce face în acest timp noul Premier al României, Mihai Răzvan Ungureanu? Declară că munceşte. Oriunde are ocazia ne reaminteşte că el e un tip muncitor care se trezeşte la şase dimineaţa. Cunoaştem proverbul „cine se trezeşte de dimineaţă departe ajunge” dar ca acest lucru să se realizeze este necesar şi să plece într-o direcţie bună. Pe această linie a trezirii de dimineaţă cu orice chip, s-a gândit şi domnul Ungureanu să ia prima măsură organizatorică şi să pună toţi bugetarii să înceapă programul cu o oră mai devreme.

Ce nu vede domnul Premier este faptul că, cel puţin în relaţie cu cetăţenii, problema bugetarilor nu era că începeau programul prea târziu. Câţi dintre dumneavoastră nu aţi fost nevoiţi să reveniţi a doua zi la un ghişeu ce termina programul cu mult timp inainte ca programul dvs de lucru să fie gata?

Dar această iniţiativă a domnului Ungureanu ar fi ultima problemă dacă măcar ar avea şi altele ce ar putea să ne facă să credem, măcar în proporţie de 1%, că această conducere a ţării are soluţii la dificultăţile prin care trecem în prezent.

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: