Skip to content

Comunicat de presă – Despre licitaţii si achiziţii publice

16/02/2012

Deputatul PSD, Robert Sorin Negoiţă, solicită extinderea verificărilor Consiliului Concurenţei asupra licitaţiilor organizate de Primăriile de sector

Deputatul PSD, Robert Sorin Negoită, salută demersurile întreprinse de Consiliul Concurenţei pentru combaterea încălcărilor regulilor de concurenţă şi pentru instituirea unui cadru de normalitate privind modul în care licitaţiile şi achiziţiile publice sunt derulate.

Este nevoie de o cercetare atentă a firmelor menţionate în cadrul comunicatului de presă transmis de către Consiliul Concurenţei, dar şi de o extindere a verificărilor asupra licitaţiilor organizate la nivelul primăriilor de sector.

„ Nu putem stopa caracatiţa firmelor care operează prin intermediul unor licitaţii aranjate decât prin secţionarea fiecărui membru al acesteia. Cetăţenii Capitalei, indiferent de sectorul în care locuiesc, trebuie să fie asiguraţi că banii publici sunt folosiţi pentru a demara proiecte de interes general şi nu pentru a întreţine câştigurile oamenilor de afaceri. În acelaşi timp, autorităţile publice locale care au cunoscut modul de desfăşurare a „aşa-ziselor” licitaţii trebuie supuse cercetărilor penale. Nu putem tolera la infinit risipirea banului public!”, a declarat deputatul PSD.

Deputatul social-democrat speră că „indiciile” descoperite de membrii Consiliului Concurenţei se vor transforma cât mai curând în dovezi solide astfel încât depistarea celor responsabili pentru astfel de practici ilicite să nu fie tergiversată la nesfârşit.

 Biroul de Presă al PSD

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: