Skip to content

Liviu Negoiţă dă vina pe români pentru incompetenţa Primăriei

14/02/2012

Scriam ieri că Premierul, Ministrul de Interne şi câţiva prefecţi au găsit ţapii ispăşitori pentru nedeszăpzirea ţării: presa şi localnicii care nu dau la lopată. Între timp, boala asta cu datul vina pe români pentru incompetenţa autorităţilor se dovedeşte a fi contagioasă. Primarul Sectorului 3, Liviu Negoiţă, a trimis un comunicat de presă prin care explică faptul că în zonă locuitorii trebuie să înoate prin nămeţi este cauzat de lenea cetăţenilor.

„Nu ne putem transforma cu toţii în reporteri de teren care să relateze despre efectele condiţiilor meteo extreme, aşteptând doar implicarea autorităţilor locale şi centrale sau o minune din cer. (…)
Este necesară şi implicarea celor care locuiesc şi care activează în sectorul 3. Este obligatorie. În faţa unor astfel de condiţii meteo excepţionale nicio autoritate, nicio administraţie publică de la noi din ţară sau din străinătate nu ar putea face faţă fără solidaritate şi fără un efort comun”, scrie în comunicat.

Vă rog, semnalaţi următoarele: „reporteri de teren”, „minune din cer”, şi „e obligatorie”.

Deci, mass-media în viziunea edilului devine inutilă, „minunea din cer” ar trebui să însemne căldură şi dezgheţ la mijlocul lui februrie, nu pluguri de deszăpezire şi angajaţi ai primăriei care să degajeze troienile, iar obligativitatea cetăţenilor se reduce, domnule Primar la o porţiune de trotuar din faţa agenţilor economici, la îndepărtarea ţurţurilor şi degajarea căilor de acces în propiile imobile.

Obligaţia dumneavoastră, domnule primar, e să curăţaţi străduţele din sector care sunt impracticabile, să degajaţi nămeţii de la colţuri, de prin parcări.

Obligatia dumneavoastră, domnule primar, e să-l urecheaţi pe prietenul dvs şi coleg de partid Silviu Prigoană, cel care ar trebui să deszăpezească în sector.

Obligaţia dumneavoastră, domnule primar, este să îl amendaţi pe Prigoană pentru incompetenţă aşa cum alţi primari au amendat firmele de salubritate.

Obligaţia dumneavoastră, domnule primar, este să faceţi contracte care să fie respectate, nu să plătiţi regeşte o firmă portocalie, ROSAL, să nu facă nimic.

Obligaţia dumneavoastră, domnule primar, este să aveţi obraz şi să recunoaşteţi că sunteţi depăşit de situaţie, nu să daţi vina pe cetăţeni.

Poate că unii locuitori ar da o mână de ajutor dacă nu ar vedea că autorităţile sunt în „stare de incompetenţă”. Oamenii nu au nici măcar unde să mai pună zăpada. Unii dintre ei au strâns-o şi acum câteva zile, şi ieri, şi azi, fără să le spuneţi dumneavoastră că sunt obligaţi să facă asta.

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: