Skip to content

S-a decretat „stare de incompetenţă” în loc de stare de urgenţă. Ajutaţi sinistraţii!

13/02/2012

Preşedintele, de la înălţimea snow-mobilului cu care s-a plimbat la Predeal, nu decretează „stare de urgenţă” în Vrancea şi Buzău. Nu am cum să înţeleg de ce nu vrea să ajute românii sinistraţi din cele două judeţe. O simplă semnătură ar fi făcut ca toate autorităţile, inclusiv armata, să îşi concentreze forţele sub comanda MAI şi să scoată oamenii din mormanele de zăpadă.

Mai mult, avem un Premier, un Ministru de Interne şi doi prefecţi care dau vina pe români şi pe presă. Ei sunt de vină şi pentru că autorităţile nu au putut să facă pârtie pentru ambulanţe, ei sunt de vină pentru că mor pe capete sub nămeţi, ei sunt de vină pentru că nu mai au de mâncare şi pentru că pâinea este rară şi se vinde cu 10 lei. Au ajuns să dea vina pe oameni pentru că nu ar ieşi la deszăpezit şi că aşteaptă armata să le facă drum pe uliţă.

Presa a arătat sute de fotografii cu oameni care de dimineaţă până seara încearcă să îşi scoată avutul de sub omăt: casele, maşinile, grajdurile. Prin urmare, alţi vinovaţi pentru situaţia de afară sunt jurnaliştii. În opinia autorităţilor, preocupate mai mult de propria imagine decât de ajutorul pe care îl pot oferi unor oameni necăjiţi, presa a exagerat pericolul. Cei aproape 70 de români morţi de frig, zecile de sate izolate, fără curent electric, fără contact cu restul ţării, fără apă şi mâncare sunt exagerări ale presei. Dopurile de zăpadă dintre sate înalte de câţiva metri sunt tot metafore ale presei.

De altfel, prima declaraţie a ministrului Berca s-a aflat sub semnul neputinţei şi ignoranţei. Nu putem ajuta, nu avem bani de aruncat pe fereastră, nu ştim foarte bine cum să gestionăm situaţia sunt mesajele de „încurajare” transmise de Ministrul „Afacerilor”, după cum spune Primul Ministru. Şi asta pentru că, în ochii PD-L-ului, administraţia publică este o afacere.

Ba mai mult, ieri, când PSD a trimis primele ajutoare în zonă, a fost acuzat că face politică. PSD a trimis ajutoare sinistraţilor din fonduri proprii, nu le-a învelit în pungi roşii şi nu a scris Ponta premier pe ele. Asta în timp ce PDL a început deja campania electorală şi a trimis ulei şi zahăr în zonele neafectate de căderile de zăpadă, adevărate fief-uri ale Robertei Anastase.

PSD Sector 3 se alătură campaniei de ajutorare a sinistraţilor şi invită bucureştenii să îşi ajute conaţionalii care îndură urgia naturii. Persoanele care vor dori să contribuie cu alimente neperisabile (conserve, faină, ulei, orez, apă, etc.) sunt așteptați la Rin Grand Hotel, din strada Vitan-Bârzești, nr. 7D. Alimentele vor ajunge la persoanele sinistrate, marți, 14 februarie.

Şi atenţie!, după căderile intense de zăpadă o să vină vremea dezgheţului şi a inundaţiilor. Domnilor de la Guvern, să nu spuneţi că iar v-a luat natura prin suprindere.

Advertisements
One Comment leave one →
 1. 14/02/2012 00:53

  ‎1. 34,56% Cristian Olteanu (PNL)
  2. 34,56% Catalin Stochita (82% independent; 18% PSD)
  3. 17,04% Marian Vanghelie (60% independent; 40% PSD)
  13.02.2012 – 21:30

  Pentru locuitorii Sectorului 5!!!
  VOTATI SI DATI MAI DEPARTE

  CLICK ->>> http://www.facebook.com/questions/252678908140608

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: