Skip to content

Guvernul Ungureanu – revoluţia marionetelor

08/02/2012

Nu trebuie să fii specialist în publicitate ca să îţi dai seama că numirile din guvernul lui Mihai Răzvan Ungureanu constituie papuşi de lemn frumos cosmetizate, pentru a fi manevrate de maestrul păpuşar. Să fim serioşi, fiecare din cei numiţi este doar o faţă menită să mimeze schimbarea.

Nu înţeleg însă de ce Preşedintele jucător continuă să ne jignească şi să ne considere proşti şi incapabili de a reacţiona la o asemenea mizerie politică.

Se poate spune clar şi răspicat un singur lucru despre acest executiv: este ilegitim. Nu mai avem nevoie de noi marionete din anturajul lui Traian Băsescu, dar este absolut necesar un început  veridic şi reprezentativ pentru români. De aceea, votul românilor este singurul care poate da credibilitate şi legitimitate viitorului Guvern.

Ce aţi auzit despre tinerii “revoluţionari” propuşi de PDL, în afară de faptul că sunt oamenii de încredere ai foştilor miniştri? Nimic, bineînţeles. Pentru că sunt oameni din eşalonul doi ai PDL care au prestat pentru partid de la începutul “carierei” lor profesionale şi politice. Nu au avut niciun contact cu econonomia reală.

Cum se poate vorbi de o schimbare reală în Guvernul Ungureanu când fiecare dintre miniştrii propuşi este prietenul de familie al foştilor ministri din cabinetul Boc sau când aceştia derulează afaceri cu statul? Cristian Petrescu, propus să preia Ministerul Dezvoltării Regionale nu are niciun fel de pregătire pentru acest portofoliu. Mai mult, încasează prin firmele sale zeci de milioane de euro de la acelaşi minister. Ce anume l-a recomandat pentru acest minister? Sponsorizările substanţiale acordate PDL sau prietenia cu primarul Sectorului 3, Liviu Negoiţă şi cu Preşedintele Traian Băsescu?

Personal, voi fi alături de colegii mei şi nu voi da niciun vot de legitimitate acestui guvern de marionete.

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: