Skip to content

Boc trebuie să plece, dar nu singur

06/02/2012

Personal mă aştept la o altă manevră a Preşedintelui de a arunca praf în ochii alegătorilor. „Sacrificarea” lui Emil Boc din fruntea Guvernului nu rezolvă lucrurile şi e doar menită să mai câştige capital electoral pentru PDL. Portocaliii ar putea ulterior critica activitatea Premierului, detaşându-se în ochii unora de dezastrul în care se află România. O astfel de spoială politică – un Guvern condus de un tehnocrat, evident obedient lui Băsescu, şi cu miniştri tot politici şi tot aceiaşi – nu are cum să mulţumească.

Premierul Emil Boc trebuie să plece, dar nu singur. Răul trebuie stârpit până la ultimul şef de deconcentrate aservit camarilei portocalii. Indiferent de cine va fi în fruntea Guvernului, miniştrii de acum şi alţii care au fost precum Berceanu, Videanu, Blaga, Botiş etc. trebuie să fie trecuţi pe linie moartă, şi uitaţi de lume, dar nu şi de DNA.

Maşinăria de făcut bani a PDL nu are un singur lider, în persoana lui Boc. Fondurile sunt furate prin licitaţii trucate în fiecare instituţie din România, fie că e minister sau mare societate de stat unde se dau boom-uri imense, fie că se numesc direcţii de cultură, inspectorate şcolare sau prefecturi unde se ciuguleşte avid şi cu spor.

Banii care până acum au intrat direct în buzunarele politicienilor şi a clientelei de partid îşi schimbă acum direcţia pentru fraudarea alegerilor, pentru campaniile electorale din vară şi toamnă, în mită pentru alegători.

Să îl demiţi doar pe Boc, pentru a face pe plac protestatarilor şi ţării întregi nu este un act de curaj politic, ci o mişcare de strategie politică prin care PDL ar putea câştiga câteva procente, cu toate că populaţia nu mai poate fi prostită.

Şi până la urmă cine e Boc? A devenit exponentul răului din această ţară, persoana non-grata, individul antrenat şi scos în faţă. În spatele lui, la vedere sau în culise, o mulţime de păpuşari trag sforile şi îşi burduşesc conturile.

Deasupra acestora stă Gepetto, maestrul păpuşar de la Cotroceni, care a întins coarda lui Emil Boc la maxim şi pe care o va tăia acum, când îi convine. Prim urmare, nu doar Pinocchio trebuie să fie demis, ci şi Gepetto şi păpuşarii, teatrul acesta foarte scump pentru ţară trebuie închis şi amintit doar în cărţile de istorie, la capitolele negre ale democraţiei româneşti.

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: