Skip to content

România, ţara paradoxurilor

03/02/2012

România este o ţară a paradoxurilor. Se poate, dar nu se vrea. O dovedesc „Piaţa Universităţii” şi semnăturile dumneavoastră. La presiunea străzii, domnul Raed Arafat a fost rugat să revină în ministerul Sănătăţii după ce, cu doar câteva zile fusese dat afară, în direct la TV, de însuşi Preşedintele nostru.

Domnule Preşedinte, cine s-a întors în minister, în ciuda violenţei limbajului dumneavoastră, incompatibil cu funţia pe care o deţineţi? Raed Arafat a redevenit secretar de stat în minister datorită românilor care au ieşit în stradă şi au cerut acest lucru.

Curtea Constituţională a decis că Legea Comasării nu este conformă cu prima lege în stat tot la presiunea pieţei. Ministrul de Externe, care a jignit manifestanţii, a fost demis din aceeaşi cauză. Legea Sănătăţii s-a întors la masa negocierilor şi a dezbaterilor, tot aşa. Şi probabil că Emil Boc va fi demis din acelaşi motiv.

În ceea ce priveşte semnăturile, putem spune că populaţia a învins din nou. Mii de locuitori ai sectorului nostru au semnat petiţia prin care cerem administraţiei locale din sectorul 3 şi primarului Liviu Negoiţă să prioritizeze în lista de investiţii reabilitarea blocurilor. Ba mai mult, am dovedit-o în ediţiile precedente, anveloparea clădirilor din sector se poate face şi fără ca cetăţenii să plătească, aşa cum se întâmplă în sectorul 1, unde este primar Andrei Chiliman. Există împrumuturi la dobânzi mici puse la dispoziţie de Banca Europeană de Investiţii şi astfel se poate reabilita întreaga zonă fără efortul financiar al locuitorilor.

Atunci când mai marii sectorului au văzut că nu e de glumă, că alegătorii îşi doresc aceste investiţii care până acum au fost lăsate la coadă, au acţionat pe cale de consecinţă. Consiliul Local a votat ca finanțarea cotei de 20% ce revine fiecărui proprietar să fie preluată de Consiliul Local al Sectorului 3. Deci, se poate. Nu se dorea acest lucru, dar se putea.

Rămâne doar să vedem dacă Primarul Liviu Negoiţă se va ţine de cuvânt şi va pune în aplicare acest proiect. Datoria noastră este de a continua astfel de acţiuni prin care să explicăm celor ce ne conduc că ceea ce vor ei nu este întotdeauna ceea avem noi nevoie.

 

 

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: