Skip to content

Protestul USL din Parlament nu e o joacă!

02/02/2012

Cred că este necesar sa explic rostul protestului USL început azi în Parlament, fiind convins că propaganda portocalie îl va duce în derizoriu, cum deja a inceput sa o facă. Aşadar este cât de poate de clar că, spre deosebire de PDL şi Traian Băsescu, opoziţia nu poate fi infiderentă la ceea ce românii din stradă şi cei de acasă cer public de mai bine de trei săptămâni: alegeri anticipate.

Susţinem că protestul din Parlament este sigura formă prin care putem reacționa într-un mod vizibil și cât se poate de serios la încălcarea principiilor democratice de către guvernarea portocalie. Soluţia noastră este una extremă pentru că situația în care ne aflăm este una extremă.

Cei care au ieșit în țară, indiferent dacă plouă sau era ger, ne-au arătat că este timpul să avem o reacție clară și tranșantă. Nu mai putem participa la ședințele parlamentare în care abuzurile comise de Roberta Anastase sunt privite cu indulgență de Guvernul Boc și de parlamentarii Puterii, nu mai putem fi martori la modul lipsit de demnitate în care deputații și senatorii portocalii stau cuminți în băncile lor și acceptă nenumărate asumări de răspundere pe legi neconstituționale.

În mod normal, acest protest parlamentar, împreună cu protestele de stradă, ar trebui  să îi determine pe cei de la putere să realizeze că nu mai conduc legitim şi că doar alegerile libere ar putea restabili firescul între români şi conducătorii lor.

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: