Skip to content

Preşedintele PDL, Emil Boc, creşte pensiile şi salariile. Premierul Emil Boc le taie.

31/01/2012

Cred că ne-am obişnuit deja cu încercările de diversiune puse în practică de actuala putere. Acum, eroul telenovelei „ Să ne jucăm cu viaţa românilor” este chiar Emil Boc. Acesta luptă neîncetat pentru o economie sustenabilă, în timp ce personajul negativ, care se opune în mod vehement, este PDL. Surprinzător este însă faptul că preşedintele PDL este tot Emil Boc, iar Guvernul şi PDL nu sunt doua entităţi distincte.

În loc să guverneze corect ţara, el este însuşi guvernat de o luptă crâncenă în interiorul propriului partid, din care ies pierzători doar românii: ”Să cresc salariile infime ale bugetarilor sau să îi las să supravieţuiască în mizerie?”.

Lăsând gluma la o parte, pentru că situaţia este tragică, fac următoarele precizări din perspectiva omului care a creat peste 3000 de locuri de muncă în ultimii ani:

1. Preşedintele Traian Băsescu a spus recent în intervenţia sa cu românii că prioritatea 0 este crearea de locuri de muncă. Cum poţi crea locuri de muncă când Puterea nu este interesată şi nu ştie cum să elaboreze politici fiscale care să atragă investitori? După atâţia de ani de guvernare suntem în continuare la acelaşi stadiu.

2. Aşa zisa majorare de salarii şi pensii reprezintă de fapt o încercare lamentabilă de a da înapoi o mică parte din ceea ce a fost tăiat fără discernământ.

3. Cele câteva zeci de lei aruncaţi unei populaţii sătule de neajunsuri nu vor face decât să stârnească şi mai tare revolta românilor.

Sunt curios în câte secunde cheltuie doamna Udrea 5 % din salariul pe un an al unui bugetar? Sunt curios cât a costat masa oferită lui Jeffrey Franks? Sunt curios câte autostrazi plătim pe hârtie şi câte avem în realitate? Toţi ne dorim să ştim când vor înceta nesimţirea şi indiferenţa puterii politice portocalii din România şi vor începe să conteze părerile românilor. Oare domnul Preşedinte/Premier Emil Boc, când s-a referit la cumpătare, avea în vedere şi finanţele publice ale acestei ţări? Şi dacă da, pe domnul Blejnar, şeful ANAF, de ce nu l-a anunţat nimeni?

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: