Skip to content

Comunicat de presă: USL condamnă decizia majorităţii PDL din Consiliul General al Municipiului Bucureşti, de a respinge solicitarea societăţii civile privind transformarea Pieţei Universităţii în „agora civică”

31/01/2012

În ciuda mesajelor transmise în ultimele zile de către liderii PDL, în urma deciziei luate ieri de către consilieri generali democrat-liberali, la ordinul direct al conducerii PDL Bucureşti, devine clar pentru toată lumea că reprezentanţii acestui partid nu au înţeles mesajul protestelor din ultimele săptămâni.

Majoritatea PDL din CGMB a respins ieri proiectul de hotărâre care prevedea posibilitatea transformării Pieţei Universităţii în „agora civică”, într-un act de sfidare nu doar a societăţii civile organizate care a făcut această solicitare, ci a tuturor cetăţenilor care şi-au strigat în aceste săptămâni nemulţumirile în stradă.

PDL fuge de oamenii nemulţumiţi, dar mai ales de cei care au curajul să îşi exprime nemulţumirile. Decizia consilierilor generali ai PDL este un semnal clar al persistenţei acestui partid pe linia restricţionării drepturilor democratice ale cetăţenilor României, folosind toate pârghiile instituţionale pe care le deţine în stat.

Uniunea Social Liberală consideră că respingerea de către majoritatea PDL din CGMB a acestui proiect este un motiv în plus care să justifice dezbaterea propusă de USL la Parlamentul European, privind situaţia din România.

USL susţine acest proiect al societăţii civile, concordant cu valorile care au făcut din Piaţa Universităţii un simbol, şi se angajează la preluarea sa, prin intermediul noii majorităţi care, prin votul direct al cetăţenilor, se va crea în CGMB în lunile următoare.

Biroul de Presă al PSD

 

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: