Skip to content

Statul amendează iarăşi ţară: negociază un nou împrumut de un miliard de euro

30/01/2012

După o perioadă îndelungată în care a stat ascuns la Cotroceni şi nu a vrut să dea ochii cu românii, nu doar cu zecile de mii care protestau în întreaga ţară, dintre care unii încă mai protestează, Preşedintele Traian Băsescu a devenit foarte vocal. În ultimele zile a găsit destule prilejuri pentru declaraţii de presă sau discursuri. Numai că Preşedintele României spune fix NIMIC.

În momentele când strada cere soluţii simple, de bun simţ, radicale dar eficiente, şeful statului ține discursuri despre strategii pe termen lung, promite reveniri spectaculoase ale economiei etc. Realitatea îl contrazice: nu avem cum să mai credem în puterea acestui Guvern de a scoate ţara la mal pentru că el e dus-o la fund, cu tot cu vorbe frumoase.

Dacă România a atras doar 3,5% din fondurile europene destinate ţării noastre nu putem clama că ne bazăm pe banii UE pentru prosperitatea noastră. Guvernanţii sunt incapabili să o facă. Pe când noi nu am reuşit să depăşim stadiul de a inaugura câte cinci kilometri de autostradă, nu mai putem înghiţi planurile glorioase în infrastructură.

Puterea a găsit însă SOLUŢIA: ne împrumutăm de la Banca Mondială cu încă un miliard de euro. Încă o dobândă pentru stat, încă o amendă pentru fiecare român, un preţ crescut pe care-l vom plăti cu toţii pentru ineficienţa şi managementul defectuos al celor de la Putere.

Analişti economici de top, neutri şi obiectivi, au tras semnalul de alarmă. “Iarna nemulțumirii din România are puține șanse să se transforme într-o vară glorioasă, pe fondul împrumuturilor contractate și al perspectivelor economice sumbre din întreaga regiune”, a scris The Economist, zilele trecute. Exact când experţii spun că împrumuturile contractate trag în jos ţara, „specialiştii români” în frunte cu Băsescu şi Boc negociază un alt împrumut.

Singura soluţie rămâne organizarea de alegeri anticipate, schimbarea cât mai grabnică a ineficienţei cu eficienţa, a cârpacilor cu specialişti și a incapabililor cu experţi.

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: