Skip to content

Unde vă este onoarea, domnule comandant de navă?

26/01/2012

Domnule Preşedinte, aţi reuşit încă o dată să confiscaţi un vis al poporului pe care îl conduceţi! De 13 zile vă cerem să aveţi onoare. Ieri, prin ceea ce ne-aţi transmis, ne-aţi arătat că acest sentiment nobil este străin de dumneavoastră. Ne-aţi arătat, domnule Preşedinte, că vă pasă doar de amicii din partidul portocaliu pe care l-aţi dojenit uşor, precum un tată exagerat de tolerant.

Domnule Preşedinte, am vrut să veniţi cu o soluţie, fie că ea ar fi însemnat plecarea Guvernului sau a dumneavoastră, nu să ne propuneţi să suferim în continuare. Domnule Preşedinte, aţi spus că ştiţi în ce direcţie mergeţi. Noi nu ştim pentru că nu mai simțim că este bine să vă mai urmăm. Vaporul dumneavoastră este din ce în ce mai gol pentru că o bună parte din „echipaj” caută bărcile de salvare.

Domnule Băsescu, aţi spus că vreţi să vină în prim plan societatea civilă de bună calitate pentru ca locul acesteia să nu fie luat de tot felul de neaveniţi. Sunt aceşti neaveniţi românii din toată ţara şi din străinătate, care v-au spus deschis şi sincer că nu vă mai vor?

Domnule Preşedinte, aţi avut dreptate când aţi spus că nu sunteţi un dictator, dar nu din motivele pe care le-aţi exprimat. Nu sunteţi un dictator mai ales pentru că românilor liberi din Piaţa Universităţii nu aţi reuşit să le dictaţi ce să gândească şi ce să îşi dorească.

Închei cu un citat din Mahatma Ghandi, pe care l-am văzut scris pe una dintre pancartele protestatarilor şi care se potriveşte de minune în contextul în care ne aflăm acum: “La început vă vor ignora, apoi vor râde de voi, apoi se vor bate cu voi. Abia atunci veţi câştiga.”

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: