Skip to content

„Vă rugăm să ne iertaţi, nu producem cât furaţi!”

23/01/2012

Mi se pare o lipsă totală de respect faţă de sine, din partea domnului Stolojan să iasă pe toate canalele media şi să facă declaraţii lipsite de concret şi de adevăr. Teama că opoziţia ar putea fi bine percepută de public îi chinuie şi îi determină pe cei de la PDL să recurgă din nou la minciuni şi să îşi arate adevărata faţă: ipocrizia.

Domnul Emil Boc este probabil bulversat de ce se întâmplă în România. Zecile de mii de oameni care de 11 zile îndură frigul şi cer demisia lui, a preşedintelui, şi a întregii camarile de la guvernare l-au şocat într-atît de mult pe Premier încât, disperat, a adoptat o altă strategie ingrată de a încerca să discrediteze protestele, de a încerca să le politizeze.

Domnul Emil Boc, prin Stolojan şi prin alţi umili servitori ai lui Băsescu a declarat că USL face demersuri la Parlamentul European pentru sancţionarea României şi blocarea fondurilor comunitare. Declaraţia este o minciună sfruntată. USL niciodată nu ar propune măsuri în defavoarea României şi a românilor, indiferent de cine este la Putere.

De altfel, minciuna are picioare scurte şi este dată pe faţă uşor: Boc a spus că USL a cerut UE sancţiuni instituţionale. Îl anunţ pe această cale pe domnul Boc că europalamentarii USL nu vor şi nici nu pot  – nu au această calitate – ,  să activeze articolul 7 al tratatului UE, acela care prevede sancţiuni instituţionale. De altfel se ştie că Parlamentul European nu poate face acest lucru.

În altă ordine de idei, nu pot înţelege această demagogie a Premierului când vine vorba de bani europeni. Brusc aceştia au devenit importanţi pentru dumnealui în condiţiile în care România a reuşit „performanţa” de a atrage 3,5% din fondurile puse la dispoziţie. Adică, aproape nimic. (noi contribuim la bugetul UE cu trei milioane de euro pe zi si practic absorbim fonduri europene doar de 1,5 milioane pe zi. Așadar, România pierde 6,5 milioane de euro la nivelul fiecarei zile ).

Prioritatea Guvernului Boc nu a fost şi nici nu este atragerea fondurilor europene. Banii de la UE au devenit atrăgători abia în momentul în care visteria naţională s-a golit iar buzunarele partidului şi a sponsorilor PDL au început iarăşi să ţipe. După ce au furat din ţară cam tot ce se putea, s-au reorientat spre fondurile comunitare. Iar, pentru a nu fi acuzat că vorbesc fără dovezi, vă readuc aminte că anul trecut, în urma unui audit al UE din primăvara anului trecut, România a fost sancţionată cu suspendarea acordării fondurilor europene pe o perioadă determinată. Oficialii UE au controlat, prin sondaj, proiectele derulate în mai multe judeţe, descoperind o serie de nereguli în utilizarea fondurilor europene, şi au decis suspendarea fondurilor pentru România. Este vorba de un miliard de euro.

 

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: