Skip to content

Mândru de conaţionalii mei

19/01/2012

Protestele românilor au obtinut o a doua victorie prin rechemarea lui Raed Arafat în funcţia de subsecretar de stat. De acum încolo, demonstraţiile acestea nu mai sunt pentru medicul Arafat. Ele sunt rezultatul unor nemulţumiri pe care românii şi le-au înăbuşit de prea mult timp de dragul vorbelor goale precum “stabilitate economică” şi “sustenabilitate”.

Sunt mai mândru ca niciodată să văd că poporul român nu a bătut în retragere în momentul în care noua Lege a Sănătăţii a fost retrasă de iniţiatorul ei, Traian Băsescu. Spun fără nicio reţinere că, indiferent cine ar urma la conducere, fie că vorbim despre PSD, PNL sau orice alt partid politic, aceasta este metoda prin care românii ar trebui să tragă de mânecă guvernanţii care își neglijează responsabilitățile.

Sper din tot sufletul ca aceste proteste să continue pentru că românii au demonstrat încă o dată că merită să fie conduşi mai bine, că merită să nu li se mai fure bani din salarii, că merită să nu mai fie umiliţi de un preşedinte care îi tratează ca pe nişte sclavi.

Mai mult, sper ca românii să arate acelaşi nivel de exigenţă cu cei care vor urma să țină frâiele ţării. Pentru că întreaga clasă politică din România trebuie să înţeleagă că a fost îndeajuns, că felul în care au făcut politică până în acest istoric ianuarie, nu mai poate continua. Nimic nu mai poate fi la fel în viaţa politică din România de acum înainte.

În încheiere vreau să-mi exprim uluirea, şocul şi greaţa produse de aroganţa şi prostia celor care conduc încă destinele acestei ţări. Românii care protestează în toate oraşele ţării nu sunt “viermi”, „inculţi, „ciupalaci” sau „derbedei”. Cred că mesajul cel mai bun pe care îl transmit acum românii, liberi și demni, este acela că aşa nu se mai poate, că vocea lor este una puternică şi nu mai poate fi ignorată. Pentru cine are urechi să audă şi creier să înţeleagă, viitorul ar trebui să fie foarte limpede.

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: