Skip to content

Românii cer demisia lui Traian Băsescu, nu „împăcarea” cu Raed Arafat

18/01/2012

Am urmărit încântat ştirile despre proteste, cu excepţia celor care prezintă violenţele unor protestatari sau abuzurile unor jandarmi total depăşiţi de situaţie. După cinci zile în care românii au ieşit în stradă am ajuns la o concluzie de bun-simţ, pe care puterea nu o poate identifica sub nicio formă.

Oamenii au ieşit în stradă la o scânteie, mânaţi de nedreptatea făcută lui Raed Arafat, dar nu s-au oprit aici. Românii s-au strâns să îşi strige toate nemulţumirile: unii vor legea Cojocaru (revoluţionarii), alţii cer demisii şi alegeri anticipate, pensionarii cer pensii mai mari, suporterii au spus că strigă împotriva Legii 4, şomerii vor locuri de muncă… etc.

Demisia (demiterea de fapt) lui Raed Arafat a fost doar picătura care a umplut paharul. Între timp, problema Legii Sănătăţii s-a demonetizat şi a devenit una dintre multele probleme ale românilor. Proiectul pe Legea Sănătăţii este doar unul dintre actele normative care duc această ţară în prăpastie.

Domnule Preşedinte, domnule Prim-ministru, domnilor şi doamnelor din politică, românii nu mai strigă în semn de solidaritate cu Raed Arafat. Românii îşi strigă acum lehamitea şi sărăcia urlă din toate puterile la Universitate şi în zeci de alte locuri din zeci de oraşe. Disperarea aruncă cu pietre în jandarmi, foamea ia bătaie de la forţele de ordine.

De o săptămână, România cere demisiile lui Traian Băsescu şi Emil Boc şi alegeri anticipate. Principala problemă a lui Traian Băsescu şi a guvernării portocalii este cea a credibilităţii. Mai bine spus a lipsei totale de credibilitate a acestor oameni în faţa românilor. După ce au fost minţiţi de atâtea ori, după ce au fost sfidaţi de atâtea ori, după ce au fost jigniţi de atâtea ori, românii nu mai au pic de încredere în actuala putere portocalie.

Chiar dacă Traian Băsescu ar ieşi acum şi ar spune că ziua are 24 de ore sau că afară este iarnă, niciun român n-o să-l mai creadă. Or, indiferent care va fi finalitatea protestelor care au incendiat ţara, actuala conducere nu mai poate gestiona destinele acestei ţări când credibilitatea ei este zero. Acesta este principalul motiv pentru care singura soluţie o reprezintă alegerile anticipate. Sau, altfel spus, aşa cum îi place domnului Traian Băsescu – reîntoarcerea la popor.

Închei cu câteva versuri arhicunoscute, care dovedesc şi avertizează că poporul român, din când în când, schimbă foaia, iar situaţia devine gravă.

Să nu dea Dumnezeu cel sfânt
Să vrem noi sânge, nu pământ!
Când nu vom mai putea răbda,
Când foamea ne va răscula,
Hristoşi să fiţi, nu veţi scăpa
Nici în mormânt!

George Coşbuc

One Comment leave one →
 1. John Doe permalink
  19/01/2012 05:38

  Da Domnule Negoita! Aveti perfecta dreptate si rezonez cu Dvs. intr-u totul! Dar, totusi, as avea si ceva sa va reprosez…si anume: nu va implicati activ la imbunatatirea situatiei. Si aici ma refer la rarele Dvs aparitii in presa, radio si TV pentru a va arata suportul neconditionat fata de poporul roman,
  Sunteti un om inteligent si puternic, nimeni nu poate contesta acest lucru, dar avem asteptari mult mai mari de la oamenii care “tind” sa ne reprezinte pe noi, oamenii de rand, in fata represaliilor unui Guvern si al unei Presedentii care si-au intors de mult fata de la popor.
  Acestea fiind spuse, sper ca luati criticile mele ca pe o discutie intre amici si incercati pe cat posibil sa faceti mai multe valuri in acest ocean de ura si saracie!

  Ma inclin!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: