Skip to content

Băsescu, câte manipulări te mai pot salva?

16/01/2012

România este, începând din aceste zile de foc, ţara miilor de români care s-au trezit, cărora nu le-a mai fost frică. România este acum ţara acelor cetăţeni care, indiferent că erau sprijiniţi de cârje sau aveau copii în braţe, au venit la Kilometrul 0 al Democraţiei să ceară, încă o dată, după 22 de ani, demisia de oanoare a Dictatorului.

Sunt mândru de miile de români care au strigat din toţi rărunchii împotriva unor nemernici care i-au trădat, furat, umilit, sărăcit! Sunt mândru de tinerii, bătrânii, copiii care au fluturat steagul speranţei  în Piaţa Universităţii cu aceeaşi dorinţă de libertate ca în 1989.

Am susţinut din tot sufletul protestul paşnic al profesorilor, studenţilor, pensionarilor sau doctorilor care şi-au cerut drepturile. Resping însă orice formă de violenţă  sau huliganism care duce la blocarea acestor proteste democratice şi legitime. Nu trebuie să ne lăsăm intimidaţi, manipulaţi şi, mai ales, nu trebuie să răspundem provocărilor. Consider că ceea ce s-a întâmplat aseară este doar o nouă formă de manipulare, regizată de Traian Băsescu şi acoliţii săi. Cred că forţele de ordine ale MAI au reacţionat la ordin, şi că totul nu a fost decât o diversiune menită să discrediteze protestul paşnic. Modul în care Traian Băsescu a decis să se folosească de nişte tineri fără prea mult discernământ şi putere de decizie este intolerabil.

Domnule Băsescu, domnule Boc, doamna Udrea, doamna Anastase, românii cer public în aceste zile să vă retrageţi civilizat. Oamenii vă cer să organizaţi alegeri anticipate, opoziţia politică vă cere acelaşi lucru. Noi toţi cei pe care îi ignoraţi de mulţi ani vă cerem să păşiţi în afara istoriei. Nu ne dezamăgiţi şi de această dată, de această ultimă dată.

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: