Skip to content

Asasinarea câinilor este neconstituţională

12/01/2012

Curtea Constituţională a decis, ieri, că Legea Animalelor, încalcă prima lege în Stat. O mică victorie pentru toţi cei care iubim animalele. Nu ne mai permitem luxul de a asista neputincioşi la un genocid câinesc. În sine, legea, în formula ei trecută de Parlament, nu prevede eutanasierea patrupedelor (mă refer la cele perfect sănătoase) ci obligă administraţiile locale să ia o decizie în privinţa comunitarilor.

Potrivit doleanţelor celor de la Putere, consultarea prin referendum sau sondaj a locuitorilor nu era obligatorie, legea oferind posibilitatea aleşilor locali să decidă de capul lor soarta câinilor vagabonzi. Rezultatul – în multe cazuri – previzibil. În PDL imitarea şefului este politică de partid. Toţi democrat-liberalii tânjesc după vremurile de glorie ale şefului  lor suprem, Traian Băsescu, aşa că ne-am fi trezit peste noapte, cu decizii luate pentru asasinarea animalelor aşa cum s-a întâmplat în mandatele lui Băsescu de la Capitală. Îi omoară şi gata!

Pe 21 decembrie am participat, alături de liderii USL la semnarea unui protocol pentru protecţia animalelor şi mediului cu Federaţia pentru protecţia animalelor şi mediului. Acţiunile acestui ONG sunt sprijinite de peste o sută de personalităţi ale României, ambasadori ai bunului simţ, o listă lungă pe care nu o redau aici.

Am spus NU eutanasiei.Dar spun DA strângerii comunitarilor de pe stradă. Spun DA creării de adăposturi civilizate pentru câini. Ca tată sunt îngrijorat de faptul că cei doi copii ai mei minori pot deveni oricând victimele haitelor de maidanezi ce mişună printre blocuri. În calitate de cetăţean observ o problemă stringentă: zeci de mii de bucureşteni sunt muşcaţi anual de comunitari. Ca om, spun nu uciderii acestor câini.

Poate că acum, când legea se întoarce la Parlament, vom reuşi să impunem câteva rectificări încât, după promulgare, să fim mândri că am reuşit să facem un act normativ echilibrat şi în interesul cetăţeanului dar şi respectând dreptul la viaţă al animalelor.

Advertisements
One Comment leave one →
  1. Mihai permalink
    06/09/2013 13:49

    Sa va dea bunul Dumnezeu multa sanatate,o sa ma duc la biserica si o sa ma rog pt sanatatea dumneavoastra,putini gandesc asa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: