Skip to content

Băsescu, devoratorul sistemului de sănătate al României

11/01/2012

Domnule Preşedinte, cum explicaţi miilor de oameni salvaţi de către SMURD că îmbogăţirea peste noapte a unor amici ai puterii este mai importantă decât păstrarea unui profesionist în sistem? Mă intreb domnule Preşedinte, dacă mâine v-aţi îmbolnăvi şi aţi avea nevoie de intervenţia unui echipaj SMURD, aţi suna la echipajul lui Ciuhodaru sau aţi suna la clinica din Viena?

Un cetăţean ca Raed Arafat, care vinde moştenirea de la tatăl său pentru a înfiinţa un sistem public de urgenţă performant este considerat fără îndoială un erou. Apoi orice decizie, care ar afecta acest domeniu, nu ar fi luată decât după o consultare cu el. Nu din ipocrizie, nu pentru că ar da bine la public, ci pentru că întemeietorul unui astfel de sistem, cu siguranţă, are habar, mai mult decât oricine, ce ar trebui făcut ca acesta să funcţioneze cel mai bine.

În România, Raed Arafat, întemeietorul Serviciul Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare(SMURD) este considerat de preşedintele ţării un “duşman” al sistemului de sănătate. În 2005, acelaşi preşedinte l-a decorat. Apoi, nu mai demult de anul trecut, spunea despre acelaşi Raed Arafat că este un “erou”.

Nu îmi rămâne să cred decât că preşedintele a făcut din nou o reevaluare ca în cazul actualului ministru al Apărării, Gabriel Oprea. Dar ce l-o fi împins pe Traian Băsescu să îl reevalueze pe Raed Arafat? Cumva nişte „băieţi” care l-au rugat frumos să împartă cu ei frăţeşte sistemul public de sănătate? Sau să fie vorba de aceeaşi reţea de „prostituţie politică”, capabilă de orice sacrificiu pentru satisfacerea propriilor orgolii si interese? Eroul de la SMURD” a devenit brusc indezirabil, fiind înlocuit cu un alt soldaţel al PDL-ului, al cărui singur „merit”, recunoscut public este acela de a fi primit premiul pentru Traseistul Anului 2011.

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: