Skip to content

Un guvern ce ia decizii de trei bani

12/12/2011

În nemărginita sa înţelepciune, din grijă pentru nevoile românilor, Guvernul ne propune un proiect de lege prin care salariul minim de 670 de lei să crească, începând de anul viitor, cu 30 de lei. Un calcul, pe care poate doar Emil Boc nu este în stare să îl facă, arată că, în medie, fiecare angajat. care lucrează opt ore pe zi, ar beneficia din partea angajatorului de un supliment  de aproximativ trei bani pentru fiecare oră de muncă depusă.

Reamintesc însă miniştrilor guvernului Boc un aspect pe care sunt convins că nu mai vor să şi-l amintească: salariul minim trebuia să fie de 700 de lei încă din acest an, potrivit Contractului Colectiv de Muncă.  Actul prevedea aceste majorări salariale, însă domnul Boc a decis să scoată din Codul Muncii articolele privitoare la acest contract semnat de ministrul muncii de atunci, domnul Botiş . În consecinţă, fără o lege de aplicare, majorarea salariului minim în 2011 a fost de 70 de lei, potrivit HG 1193/2010 şi nu de aproximativ 100 de lei, potrivit Contractului.

Rămâne un  lucru neclar, atât mie cât şi românilor:  Dacă domnul preşedinte Băsescu ne tot spune că anul acesta este mai bun decât cei precedenţi  şi că economia ţării va creşte, de ce majorarea salariului minim din acest an este cea mai mică de când dumnealui este preşedinte al României?

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: