Skip to content

Opriţi dezmăţul pe bani publici de la SRTV

28/09/2011

Constat cu stupoare că indivizii care conduc Societatea Română de Radio Televiziune, toţi numiţi politic şi care „trudesc” doar în realizarea intereselor celor care i-au uns în poziţii plătite gras, au tupeul să ceară, din nou, bani de la buget pentru a-şi acoperi pierderile imense. 
De ani de zile, SRTV merge pe pierdere, iar managementul defectuos nu a fost niciodată amendat, ci, dimpotrivă, ocrotit şi încurajat cu prime şi salarii mari. Ineficienţa a fost aplaudată. Şi totul în condiţiile în care factura de plată a trebuit să fie achitată mereu de noi, contribuabilii.

Pentru ca această „gaură neagră” să nu mai sugă şi mai mulţi bani de la contribuabili, propun ca SRTV să fie trecută în aceeaşi categorie de societăţi bugetare care vor avea management privat, ales pe competenţă economică, şi nu pe linie de partid.

SRTV trebuie să devină o instituţie care să se autofinanţeze şi care să ştie cum să îşi împartă bugetul astfel încât să nu se îngroape în datorii. Are nevoie de un management care să nu plătească salarii de zeci de mii de lei pe ochi frumoşi sau să investească sume enorme în producţii de o calitate îndoielnică. De un management nesubordonat politic, care să nu mai pună interesul partidului aflat efemer la conducerea ţării înaintea interesului publicului. De  un management capabil să refacă credibilitatea acestei instituţii, ca un prim pas în intrarea în mecanismul normal al pieţei de profil.

Singura soluţie pentru SRTV este un management privat. Iar acest lucru trebuie să se întâmple cât mai repede.

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: