Skip to content

De ce nu merg liderii USL la Cotroceni

10/06/2011

L-am auzit astazi pe Traian Basescu spunind ca asteapta partidele politice la consultari la Palatul Cotroceni. In plus, presedintele a mai afirmat ca nu crede ca liderii USL vor onora aceasta invitatie. Ultima parte din discursul presedintelui este perfect adevarata, si o sa va explic in rindurile de mai jos de ce. In schimb, prima parte este complet falsa, din simplul motiv ca ar trebui sa plecam de la premisa potrivit careia Traian Basescu ar fi dispus la dialog cu opozitia, ceea ce stim cu totii ca este fals.
In ciuda incercarilor portocalii de a acredita ideea potrivit careia motivul pentru care liderii USL nu ar veni la Cotroceni ar fi acela ca Opozitia nu ar vrea sa se identifice cu situatia de criza prin care trece tara, tin sa va spun ca nu exista nimic mai fals. In opinia mea, abordarea corecta a refuzului liderilor USL de a fi prezenti la Cotroceni este datorat dorintei de a nu se asocia cu coruptia si incompetenta.
Un motiv pe cit de simplu pe atit de plin de bun simt.
Haideti sa detaliez: eu cred ca USL nu vrea sa se asocieze cu una dintre cele mai dezastroase conduceri a acestei tari din istoria Romaniei moderne. Nu vrea sa se asocieze cu coruptia portocalie ce a pus stapinire pe tara, evident sub binecuvintarea Tatucului de la Cotroceni, si nu vrea sa se asocieze cu ceea ce este Traian Basescu in acest moment: un mic presedinte de tara, dar care are in schimb mari ambitii dictatoriale.
Din toate aceste motive, cita vreme Romania va fi condusa in acest fel de Traian Basescu, liderii USL nu se vor prezenta la Cotroceni.
P.S. – Pentru cei naivi care mai cred inca in bunele intentii ale Presedintelui si in lipsa unei agende diabolice care sa-i sadisfaca eterna sete de putere ii rog sa fie atenti la ceea ce presedintele a spus recent. Astfel, acesta a sustinut ca ar fi dispus, evident pentru modernizarea Romaniei, sa renunte la doi ani din mandatul sau. Suna bine? Dar stiti ce sta in spatele acestei marinimii prezidentiale prin care intiiul om al tarii incearca sa ne pacaleasca pe noi ca pune interesul tarii inaintea interesului personal? Ei bine, in momentul in care Traian Basescu ar renunta la ultimii doi ani de mandat, potrivit socotelilor facute de Basescu, acesta ar putea veni oricind sa spuna ca acest mandat a fost incomplet si, invocind in mod ticalos precedentul Ion Iliescu (petrecut in cu totul alt context istoric), mai vrea sa candideze inca pentru un mandat de patru ani. Si, uite cum pentru binele tarii se transforma de fapt in binele lui Traian Basescu, si, cum in loc sa piarda doi ani, cistiga doi.
Acesta este Traian Basescu, niciodata sa nu faceti greseala sa credeti in sinceritatea spuselor sale si sa va intrebati de 1000 de ori ce se ascunde in spatele ei. Pentru ca singurul lucru care il intereseaza este binele lui.

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: