Skip to content

Ce vrea Basescu cu reorganizarea teritoriala a Romaniei?

10/06/2011

O intrebare ce presupune un raspuns complicat. Asta daca nu-l cunosti pe Traian Basescu si modul sau de operare.
Haideti sa ne detasam si sa privim un pic situatia Romaniei in ansamblul sau. Traian Basescu si ceata de executanti portocalii au distrus aceasta tara vreme de doi ani si jumatate de zile. Cind curea pe care au strins-o in jurul gatului romanilor aproape ca ne-a adus in pragul lesinului, in laboratoarele de la Cotroceni s-a schimbat strategia. Astfel, prin vocea presedintelui si a gastii portocalii s-a incercat acreditarea ideii potrivit careia tara a iesit din criza. Ideea potrivit careia romanii au facut sacrificii, dar, condusi magistral de actuala guvernare, au iesit la liman si de aici incolo o sa curga lapte si miere. Numai ca timpul trece iar noi, in locul laptelui si a mierei, avem parte tot de sacrificii, hotii, tupeu de borfas portocaliu si o luam iar de la capat pe drumul Golgotei. Asa ca, in fata acestei crude realitati, ce face Traian Basescu? Mai arunca o fumigena, o idee aparent generoasa, pe care vrea sa o transforme in viitoare tema de campanie, atit pentru el, cit si pentru actuala putere.
Nimic mai convenabil. Ascunzindu-se sub ideea nevoii de reforma, de stirpire a coruptiei, de redobindire a supletii aparatului administrativ, Traian Basescu le arunca romanilor praf in ochi, si, isi bate joc, prin felul in care face acest lucru, chiar de generozitatea acestei reforme.
Acum, dupa ce a aruncat in piata aceasta noua idee, Basescu sta si asteapta. Vede sondajele, vede cum a fost primita de populatie si isi pregateste urmatorii pasi. Daca opinia publica este de acord va marja pe aceasta idee si va incerca sa capitalizeze cit mai mult din punct de vedere electoral. Daca opinia publica nu va musca aceasta nada, o va schimba, asa cum a facut de atitea ori pina acum. Ce a cistigat? Citeva saptamini bune in care, in loc sa vorbim despre disperarea ce-i face pe pensionari sa-si dea foc in fata Palatului Cotroceni, vorbim despre ceea ce vrea Basescu. El cistiga oricum. Anuleaza presiunea publica ce parea ca da in clocot in ultma perioda si cistiga timp. Timp in care sa se gindeasca la urmatoarea petarda pe care sa o arunce in ochii opiniei publice. Circ, dar fara paine. Aceasta este Romania lui Traian Basescu.
In plus, venise momentul sa se gaseasca un nou vinovat de serviciu. A fost opozitia, au fost mogulii rai, acum era momentul pentru altceva. Si asa si-au facut aparitia judetele corupte care trag Romania in jos.
Am auzit o opinie exprimata de un portocaliu slab de inger. Acesta sustinea ca presedintele Traian Basescu vorbeste foarte serios si isi doreste aceasta reforma administrativa, ca nu ar risca niciodata sa-l puna pe Emil Boc sa-si asume raspunderea, daca lucrurile nu ar fi serioase. Aproape ca-ti dau lacrimile in fata acestei probe de naivitate. Dar de ce credeti dumneavoastra ca lui Traiana Basescu ii pasa de Emil Boc. Daca pica la asumarea guvernamentala, Basescu tot cistiga. Scapa de cel mai erodat si incompetent prim ministru din istoria Romaniei, si mai cistiga iar timp. Romania planificata in laboratoarele Cotrocenilor are o singura definitie: aceea de a fi gindita si realizata in interesul unul singur om: Traian Basescu. Chit ca asta poate insemna sacrificarea, pe linga a poporului roman, a tuturor oamenilor de linga el, indiferenti cit de apopiati ii sint.
Se spune ca cei care nu-si cunosc istoria nu pot intelele prezentul. Ganditi-va….

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: