Skip to content

De ce nu poate conduce “copilotul Ponta” maşina numită România

15/03/2011

NOTĂ: Acest text este un pamflet, orice asemănare cu personaje şi situaţii reale este absolut intenţionată.

Traian Băsescu a fost invitat, ieri-seară, la TVR 1. Întreaga emisiune s-a desfăşurat după ritualul deja bine-cunoscut al televiziunii de stat în care moderatorul timorat şi transpirat se străduieşte să ridice cât mai multe mingi la fileu, pentru a potenţa răspunsurile preşedintelui.

Printre răspunsuri  a existat şi o referire demnă de emisiunea “Copiii spun lucruri trănsnite”. Şi aici mă refer la răspunsul în care a explicat de ce Victor Ponta nu poate fi premier. Traian Băsescu, pentru cei care nu au urmărit emisiunea, a comentat ironic spunând că nu poate da ţara pe mâna unui om care este copilot la raliurile la care participă.

Potrivit logicii prezidenţiale, atât timp cât, atunci  când vorbim despre o maşină normală, Victor Ponta nu este decât copilot, cum poate el să-i dea pe mână o “maşină” precum România. Încercând să intru în logica preşedintelui, mi-am dat seama că are dreptate:  Traian Băsescu a dat maşina numită România pe mâna lui Emil Boc. Acesta, neajungând la pedale, nu a reuşit decât să ţina ţara pe loc. Dar cu motorul pornit, de unde a apărut şi nevoia ca FMI-ul să-i tot facă plinul pentru a nu-i muri motorul. Şi, uite aşa, părinţii lui Boc (a se citi aici tot poporul român) vor constata, la finalul cursei, cum au de plătit o avere pentru că micuţul lor s-a jucat cu maşina în parcare.

Mai mult, Traian Băsescu i-a dat volanul Camerei Deputaţilor doamnei Roberta Anastase. Şi ce s-a întâmplat: înainte să-i dea cheie să o ia din loc, doamna Anastase i-a furat roţile, motorul şi parbrizul. Şi, deşi am prins-o cu o roata la spate şi cu mâinile pline de ulei de motor, ea se jura că maşina e intactă.

În aceste condiţii, mi se pare absolut firesc că, atât timp cât traficul de la noi este dirijat de Traian Băsescu, Victor Ponta să nu poată conduce maşina numită România. Pur şi simplu, nu se califică şi nu se ridică la standardul impus deja de preşedinte.

P.S. – Aflu, şi credeţi-mă că mă crucesc în acelaşi timp, care ar fi soluţia pregătită de Băsescu pentru viitorul României. Astfel, ultima bârfă spune că preşedintele s-a prins şi el că Boc nu ajunge la pedale şi s-a hotărât să-l dea jos de la volan. Cârcotaşii spun că, până la finalul săptămânii, “micuţul” va fi luat de pe scaunul şoferului şi va fi retras să se joace cu copiii în curtea PDL-ului. Până aici, numai veşti bune, dar continuarea, dacă se va dovedi adevărată, este absolut minunată. În locul lui Boc la volan va fi urcat: Adriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiean Videanu. Pe motive de experienţă în traficul ce-i delimitat cu borduri, dar mai ales pe motiv de a-i face loc micuţului Boc în curtea PDL-ului, să se poată juca liniştit, fără să se mai ia “golanii” din partid de el. Rămâneţi pe recepţie: facem pariu că primul drum pe care Adriean Videanu îl va face cu “maşina” România va fi la Monte Carlo…

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: